Ο βασικός παρουσιαστής Τζέρεμι Κλάρκσον και η ομάδα που επιμελείται και παρουσιάζει την δημοφιλή εκπομπή αυτοκινήτου «Top Gear» στο BBC, αναγκάσθηκαν να  εγκαταλείψουν κακήν – κακώς την Αργεντινή, υπό αστυνομική συνοδεία, μετά την διαμαρτυρία εξαγριωμένων βετεράνων του πολέμου των Φώκλαντ.

Η πινακίδα H982 FKL, που υπήρχε στην Porsche του Κλάρξον, καθώς και αυτές με του αριθμούς 269 και 646 στα αυτοκίνητα των άλλων δύο παρουσιαστών Ρίτσαρντ Χάμοντ και  Τζέιμς Μέις, ήταν η αιτία να … ξεσπάσει πόλεμος.

\"\"
 

Οι βετεράνοι του πολέμου των Φώκλαντ πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αυτοκίνητα των παρουσιαστών, λέγοντας ότι ο αριθμός 269 στην πινακίδα του Ford Mustang ήταν κοντά στους 255 Βρετανούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1982 , ενώ ο 646 στην Lotus θα μπορούσε να ληφθεί ως σημείο αναφοράς για τα 649 θύματα της Αργεντινής.

\"\"

Όσον αφορά το αριθμό H982 FKL , τα τρία τελευταία γράμματα, δεν αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκέψη, πέραν της αναφοράς στα Φώκλαντ.

\"\"
 

Οι παρουσιαστές του BBC αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους σε σημείο όπου υπάρχει αστυνομικός έλεγχος και, σύμφωνα με δημσοσίευμα της ιστοσελίδας autoblog.com.ar, κατευθύνθηκαν στη Χιλή τρεις ημέρες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά τους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook