Μήνυση σε τράπεζα σπέρματος κατέθεσαν δύο γυναίκες, όταν η μία από αυτές έμεινε έγκυος με το σπέρμα μαύρου δωρητή αντί για τον λευκό δότη που είχαν επιλέξει.
Η Τζένιφερ Κράμπλετ ήταν πέντε μηνών έγκυος με σπέρμα δότη το 2012, όταν έμαθαν πως η Midwest Sperm Bank κοντά στο Σικάγο είχε επιλέξει λάθος δότη.
Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος: Ο δότης Νο 330, που ήταν μαύρος, μπερδεύτηκε με τον Νο380 που ήταν το σπέρμα λευκού δότη.
Το λάθος συνέβη επειδή η τράπεζα σπέρματος κρατά χειρόγραφα αρχεία αντί για ηλεκτρονικά, σύμφωνα με την μήνυση.
Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν η 36χρονη Κράμπλετ και η σύντροφός της Αμάντα Ζίνκον, 29 ετών, ζήτησαν από την τράπεζα σπέρματος να διατηρήσουν το σπέρμα του ίδιου δότη με την ελπίδα πως στο μέλλον θα έκαναν κι άλλο παιδί.
Το ζευγάρι δήλωσε πως αγαπούν πάρα πολύ την μιγάδα κόρη τους Πέιτον και πως δε θα άλλαζαν τίποτε επάνω της. Ανησυχούν ωστόσο για την ανατροφή της σε μια κοινότητα όπου ζουν μόνο λευκοί. Οι ψυχολόγοι τους έχουν προτείνει να μετακομίσουν σε μια πιο φυλετικά ομοιόμορφη κοινότητα με καλά σχολεία, όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν.

healthpro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook