Είναι μια ένωση γυναίκας και άνδρα που έρχεται για να σπάσει το απόλυτο ταμπού. Η εν λόγω γυναίκα παντρεύτηκε χθες με τον θετό της γιο - μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση με τις γαλλικές αρχές. 

Η 48χρονη Elisabeth Lorentz ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον 45χρονο Eric Holder, στην εκκλησία της ενορίας στο μικρό χωριό Dabo στην Αλσατία - Λωρένη της βόρειο-ανατολικής Γαλλίας. 

Αν και δεν πρόκειται για περίπτωση Οιδιπόδειου σύμπλεγματος -η ένωση μητριάς με το θετό γιο της δεν παύει να προκαλεί ποικίλα σχόλια και να προκαλεί σοκ στην μικρή κοινωνία του χωριού. 

Το απόλυτο μπέρδεμα

Η πολύπλοκη ιστορία πίσω από αυτό τον ασυνήθιστο γάμο ξεκινάει το 1989. Η Lorentz συνάντησε τον πατέρα του συζύγου της πλέον την χρονιά εκείνη. Ο Eric ήταν 24 ετών. Το ζευγάρι απέκτησε το 1997 μια κόρη η οποία είναι ετεροθαλής αδερφή του και παράλληλα βαφτιστήρα του. Ο Holder εκείνη την περίοδο είχε αποκτήσει και εκείνος μια κόρη. Η κ. Lorentz παντρεύτηκε τον παέρα του κ. Holder το 2003 αλλά οι δυο τους χώρισαν τρία χρόνια μετά. Η γυναίκα είπε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι ο πρώην σύζυγος και πατέρας του σημερινού της άνδρα ήταν εκείνος που υποκίνησε το χωρισμό.

«Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ηταν ένα μεγάλο για μένα ο χωρισμός αλλά τον δέχτηκα. Είμασταν ενήλικες. Η κόρη μας το πήρε πολύ άσχημα. Ηταν μόλις 9 ετών, έκλαιγε μέρα νύχτα. Ο Eric ήταν εκεί για να μας συμπαρασταθεί. Ετσι αναπτύχθηκε μεταξύ μας ιδαίτερη σχέση που εξελίχθηκε σε αγάπη».

Ο Eric από την πλευρά του είπε: «Ηθελα το καλύτερο για την ετεροθαλή αδερφή μου, βαφτιστήρα μου και σήμερα θετή κόρη μου. Οταν ο πατέρας μου είχε αφήσει τη μητέρα μου ένιωσα την απόλυτη εγκατάλειψη. Ηξερα πως ένιωσε το κορίτσι και δεν ήθελα να το περάσει όλο αυτό μόνη της»

Η σχέση της Elisabeth και του Eric ξεκίνησε από απλή φιλία και εξελίχθηκε σε δυαντή αγάπη. Ομως η απόφασή τους να παντρευτούν σκόνταψε σε πολλά εμπόδια. Τα γαλλικά δικαστήρια απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ θετών παιδιών και θετών γονιών. 

Ξεπέρασαν μέχρι και το εμπόδιο του Hollande
Το ζευγάρι για να υλοποιήσει το όνειρό του έφτασε μέχρι τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande ο οποίος τους απέστειλε γράμμα που έλεγε ότι τέτοιοι γάμοι απαγρεύονται. 

Τελικά μετά από πολλές διαδικασίες και πολλά εμπόδια κατάφεραν να πάρουν έγκριση και τον περασμένο Ιούνιο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε ένα δημαρχείο στη βορειοδυτική Γαλλία.

Πάντως και οι δύο παροτρύνουν και άλλα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν εμπόδια με το νόμο να κυνηγήσουν το όνειρό του. Το ζευγάρι αναφέρει τέλος ότι ο γάμος τους και η σχέση τους είναι αποδεκτή από όλα τα μέλη της οικογένειας.

protothema.gr