Στις 8 και 9 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι των πρεσβειών των τεσσάρων χωρών της ομάδας Visegrad (V4) – της Σλοβακικής Δημοκρατίας (η τρέχουσα Προεδρία της ομάδας V4), της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Δημοκρατίας της Πολωνίας – θα επισκεφθούν την Κρήτη, όπου θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με τις περιφερειακές και τις τοπικές αρχές στο Ηράκλειο και στα Χανιά (8 και 9 Οκτωβρίου αντίστοιχα), οικονομικές παρουσιάσεις στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια του Ηρακλείου και των Χανίων, καθώς και κατ’ ιδίαν συναντήσεις των εκπρόσωπων των πρεσβειών με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Η επίσκεψη οργανώνεται από το Επίτιμο Προξενείο της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Κρήτη σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Ουγγαρίας, το Επίτιμο Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας και το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Πολωνίας, καθώς και από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με τη συμμετοχή των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων από το Λασίθι και το Ρέθυμνο.

Η ομάδα Visegrad

Η ομάδα Visegrad (V4) ιδρύθηκε το 1991 ως μια συνεργασία των τότε τριών, σήμερα τεσσάρων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Έχοντας επιτύχει τις αρχικά καθορισμένες προτεραιότητες της ένταξής τους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, οι χώρες της ομάδας V4 συνεχίζουν τη στενή συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως στην οικονομία και στο εμπόριο, στις μεταφορές και υποδομές, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην επιστήμη και στον τουρισμό. Η προεδρία της V4 ασκείται εκ περιτροπής σε ετήσια βάση από 1 Ιούλιου μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Αυτή την περίοδο την προεδρία της V4 έχει η Σλοβακία. Το σύνθημα της Σλοβακικής Προεδρίας της V4 για 2014-2015 είναι «Η Δυναμική Visegrad».) Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.visegradgroup.eu

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook