Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και υποψήφιος Πρόεδρος κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, με κείμενό του εξηγεί γιατί θεωρεί σημαντική τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου στην προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοχιαδάκης αναφέρει:

Οι εκλογές για τα νέα όργανα διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου που θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου, γίνονται χωρίς αμφιβολία στις πιο δραματικές συγκυρίες της μεταπολίτευσης και σ’ ένα περιβάλλον πρωτοφανούς, ανελέητης και επικίνδυνης επίθεσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει», «κάθε αγώνας είναι μάταιος», «τίποτα δεν μπορεί να αποτραπεί» από τις λανθασμένες και ατελέσφορες πολιτικές που υλοποιούνται από τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΥΚΑ διαδοχικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Προσωπικά δηλώνω την κάθετη αντίθεση μου σ’ αυτή τη νοοτροπία ηττοπάθειας, και παράδοσης του πιο σημαντικού αγαθού που οφείλει να χαρακτηρίζει μια ανθρώπινη κοινωνία, αυτού της ΥΓΕΙΑΣ, και στην υπηρεσία του οποίου έχω αφιερώσει με πάθος το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που βρίσκομαι μπροστά σας και θέτω την υποψηφιότητα μου στην κρίση σας.

Τα παραδείγματα της :
-Πρόσφατης κατάρριψης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) της απόφασης για επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση

– Της καθιέρωσης της συνταγογράφησης για όλους τους ιατρούς συμβεβλημένους και μη, με τον ΕΟΠΠΥ

– Της ακύρωσης άρθρων του Ν.3919/2011 περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος

– και πολλών άλλων εκκρεμών στη δικαιοσύνη προσφυγών για την κατάργηση νομοθετικών άρθρων και υπουργικών αποφάσεων

είναι μικρά μόνο δείγματα του τι μπορούμε να πετύχουμε αν είμαστε ενωμένοι και οργανωμένα και δυναμικά με σύμμαχο τους πολίτες, και την ελληνική δικαιοσύνη αντισταθούμε σε πολιτικές που αποφασίζονται ερήμην μας από πολιτικές ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων και άσχετες τις περισσότερες φορές με το χώρο της υγείας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους ασθενείς μας, έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους συναδέλφους που μαζικά εγκαταλείπουν τη χώρα, έχουμε ευθύνη απέναντι στην επιστήμη μας, να αφήσουμε στην άκρη ανόητους παλαιοκομματικούς διαχωρισμούς ή μικροσυντεχνιακές λογικές και ενωμένοι να προασπίσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά την ΥΓΕΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook