Υλικά

• 2 παλαμίδες, περίπου 500 γρ. έκαστη
• 5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 μικρή πιπερίτσα κέρατο, ψιλοκομμένη
• 2 λεμόνια, κομμένα σε ροδέλες
• Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 100 γρ. μαραθόριζα, κομμένη σε μισοφέγγαρο
• 70 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού, κόκκινο γλυκό πιπέρι
• ½ κ. γλυκού, μουστάρδα σκόνη
• 120 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 2 κ. σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Βγάζουμε τα εντόσθια και τα βράγχια και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαρακώνουμε κατά μήκος τα ψάρια μέχρι το κόκκαλο. Σ’ ένα μικρό μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μάραθο,την πιπερίτσα, τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.

Στο μεταξύ, στρώνουμε σε μικρό ταψί, τη μαραθόριζα, από πάνω τις ροδέλες λεμόνι και πάνω τους απλώνουμε τα ψάρια. Με ένα κουτάλι, βάζουμε τη μαρινάδα στα ψάρια και ιδιαίτερα στα σημεία που το έχουμε χαράξει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45’. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ρίγανη.