Σε συνέδριο για την ανάπτυξη των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και συμμετέχοντας μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου έδωσε το παρόν και ο ΟΦΗ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη και τον Τζενάρο Γκατούζο να είναι παρόντες.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και διοργανώθηκε από την Aspire Academy με θέματα το παιδικό ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη των ακαδημιών. Ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε από τους Μάνθο Πουλινάκη και Τζενάρο Γκατούζο και ο σύλλογος ήταν καλεσμένος από την Αspire και ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης της Κρητικής ΠΑΕ στο Κατάρ. Και σίγουρα πρόκειται για μια "πόρτα" που ανοίγει για τον ΟΦΗ και η οποία μπορεί να έχει αρκετά οφέλη στο μέλλον για τον ίδιο τον σύλλογο.

Στο συνέδριο πήραν μέρος 50 ομάδες από τις κορυφαίες του κόσμου, όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Γιουβέντους, Μάντσεστερ, Λιλ, Μπενφίκα, Άγιαξ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Σάντος, Κρουζέιρο, Ρίβερ Πλέιτ και πολλές άλλες.

Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα και αποφασίστηκε οι ομάδες αυτές να δημιουργήσουν μια ειδική πλατφόρμα στην οποία θα κατατίθενται συνεχώς προτάσεις για όλες τους μοντέρνες και σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης των παιδιών στις ακαδημίες αλλά και ανταλλαγή απόψεων περί σχετικών θεμάτων.