Από Έμπολα ενδέχεται να έχει προσβληθεί μια Ισπανίδα νοσοκόμα, η οποία φρόντιζε, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από το θανατηφόρο ιό και πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εάν μάλιστα επαληθευτούν οι πληροφορίες των ισπανικών Mέσων ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών υγείας της Ισπανίας, θα πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που προσβάλλεται από ιό στην Ευρώπη και γενικότερα σε χώρα εκτός της Δυτικής Αφρικής.

Η εφημερίδα Ελ Παΐς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Καδένα Σερ ήταν μεταξύ των Μέσων που μετέδωσαν ότι οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσοκόμα βγήκαν θετικές. Οι Αρχές αναμένουν τώρα πλέον να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα, ενώ η άτυχη νοσοκόμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής Αλκορκόν.

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί με ύποπτα συμπτώματα και νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως οι εξετάσεις της εστάλησαν στο νοσοκομείο Κάρολος Γ, και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Μέχρι στιγμής πάντως αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε όμως και διαψεύσει τις πληροφορίες, συγκαλώντας ωστόσο έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, ατόμου που δεν έχει ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με την Ελ Παΐς, η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Λας Πας-Κάρολος Γ’ της Μαδρίτης, που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του 69χρονου γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο. Του δεύτερου Ισπανού ιεραπόστολου που κόλλησε τον ιό στη Σιέρα Λεόνε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη όπου υπέκυψε τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook