Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο εκπρόσωπός του. Ο Πούτιν δεν θα βρεθεί σε κάποιο πολυτελές θέρετρο, σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σε έναν εξωτικό παράδεισο ή σε κάποια από τις μητροπόλεις του κόσμου. Αντίθετα, επέλεξε την πλήρη απομόνωση.

Έτσι, από απόψε το βράδυ θα ταξιδέψει με τη συνοδεία του, την οποία όμως κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό, στη Σιβηρία. Και πάλι, όχι σε κάποια από τις πόλεις ή έστω τα χωριά της απέραντης αυτής περιοχής της Ρωσίας, αλλά σε ένα ιδιωτικό μέρος, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το πλησιέστερο ίχνος πολιτισμού!

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ακόμα ότι κατά τον εορτασμό, ο Πούτιν δεν θα έχει καμία επίσημη συνάντηση, ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει με ποιον θα είναι γιατί δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος και ακόμα ότι οι ελάχιστοι άνθρωποι που θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του όσο θα λείπει είναι οι στενοί του συνεργάτες και αυτό θα γίνει μόνο σε έκτακτη ανάγκη, μέσω τηλεφώνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αύριο θα γιορτάσει τα 62α γενέθλιά του.

protothema.gr