Η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη, που ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (πλ. Ελευθερίας) στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζεται για 4 ακόμη μέρες ακόμη, μέχρι και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα παραμένει καθημερινά ανοιχτή, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00, με τη διαρκή παρουσία ορισμένων από τους καλλιτέχνες.

«Το ψηφιδωτό “δαμάζει” την ύλη όπως το πετυχαίνει ένα παιδί, παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας άμεσα και αισθησιακά», λέει η ζωγράφος Μάτω Ιωαννίδου (www.matoioannidou.gr), που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης. «Το τοπίο της Κρήτης είναι αδρό, το ίδιο και το ψηφιδωτό∙ έχει τεράστιο πλούτο και γεννάει θέματα, μπορείς να αντλήσεις από παντού».

Τα ψηφιδωτά της Έκθεσης ποικίλλουν σε ύφος και τεχνική, και όλα αντλούν τα θέματά τους από τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης (η διαφάνεια του θαλασσινού νερού, οι φοίνικες, οι Μινωικές αρχαιότητες, ο Ερωτόκριτος, τα αγριολούλουδα, τα φαράγγια, κ.ά.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook