Την ανάγκη να τηρηθούν απολύτως τα ανακοινωθέντα χρονοδιαγράμματα για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, επισημαίνει με επιστολή του προς τη νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί από τη διοικητή Φώφη Παπαδημητροπούλου και τους υποδιοικητές Γρηγόρη Νανίδη και Στυλιανό Κονσολάκη να παρακολουθούν στενά την πορεία όλων των μελετών που βρίσκονται ήδη σε φάση εκπόνησης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Δαμιανάκη έχει ως εξής:
«Επιτρέψτε μου, κατ' αρχάς, να σας συγχαρώ για την τοποθέτησή σας στις εξαιρετικά σημαντικές θέσεις του διοικητή και των υποδιοικητών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας θεωρώ σκόπιμο να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις μου σχετικά με την υλοποίηση ενός έργου πνοής, εξαιρετικής σπουδαιότητας και απολύτου πρώτης προτεραιότητας για ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη.

Αναφέρομαι στην κατασκευή νέου αεροσταθμού, πύργου ελέγχου και περιβάλλοντα χώρου στο αεροδρόμιο Χανίων «Δασκαλογιάννης».

Για το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε στις 28-3-2011 τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτησή του, εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων μελετών, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν εκπονηθεί εδώ και πολύ καιρό με ευθύνη της ΥΠΑ. Στην ίδια συνάντηση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της ΥΠΑ, της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Αεροδρομίων Νότιας Ελλάδας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) Μεταφορών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα δόθηκαν σαφείς δεσμεύσεις ότι οι μελέτες αυτές θα προχωρήσουν άμεσα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Επίσης, στις 5 Μαΐου ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου στην ολομέλεια της Βουλής, με διαβεβαίωσε ότι το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπολειπόμενες μελέτες του έργου επέκτασης του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, υπογραμμίζοντας ότι οι αναγκαίες πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να σας επισημάνω την ανάγκη στενής παρακολούθησης της πορείας όλων των μελετών, που ήδη βρίσκονται σε φάση εκπόνησης, προκειμένου να τηρηθούν απολύτως τα ανακοινωθέντα χρονοδιαγράμματα. Πιστεύω ότι η αυστηρή τήρηση των συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και η ολοκλήρωση του πλήρους φακέλου του έργου μέσα στις ημερομηνίες που έχουν δοθεί είναι απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατή η άμεση δημοπράτησή του.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ήδη ενημερωθεί για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για ολόκληρη τη δυτική Κρήτη και ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις
».