Επιβεβαίωσε και η γερμανική πλευρά, εμμέσως τις επαφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Σταθάκη με τον υφυπουργό Εργασίας και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες επαφές της γερμανικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με σύνδεσμο τον κ. Άσμουσεν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστιαν Βέστχοφ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο γερμανός υφυπουργός είχε πρόσφατα συνάντηση με πολιτικά στελέχη από την Ελλάδα.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι ο κ. Άσμουσεν δεν συμμετείχε στη συνάντηση υπό την επίσημη ιδιότητά του.

«Ενδεχομένως υπάρχουν συναντήσεις που κάνει ο κ. Άσμουσεν όχι υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας - αυτό εδώ δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω ούτε να το επιβεβαιώσω. Από ό,τι γνωρίζω, υπήρξε, νομίζω, μια συνάντηση με εκπροσώπους της Ελλάδας. Δεν γνωρίζω ακριβώς από πού έρχονταν και αν πράγματι αν μπορούν χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν, πάντως, συνάντηση την οποία είχε υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας», δήλωσε ο κ. Βέστχοφ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε:

«Δεν ξέρω αν συμβάλλει στην επεξήγηση. Υπάρχει επιτόπου στην Αθήνα μια γερμανική αντιπροσωπεία, η οποία εκπροσωπεί τη Γερμανία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτή η γερμανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαίως οι συνομιλίες, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επίσης και η καλλιέργεια επαφών πέρα από αυτές. Θεωρώ, χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ότι σε αυτές τις επαφές ανήκουν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι απολύτως αυτονόητο και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα κράτη».

newpost.gr