H γιορτή \”προβληματισμού και κινητοποίησης των νέων του ΣΥΡΙΖΑ\”, ταξιδεύει αυτό το φθινόπωρο και στα Χανιά.

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτώβρη, \”οι νέοι, και οι λιγότερο νέοι, θα συναντηθούμε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας για να συζητήσουμε, να παρέμβουμε, να διασκεδάσουμε. Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον», το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό\”, αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτες του φεσιτβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά περιλαμβάνει:

Παρασκευή 10 Οκτώβρη
Συζήτηση «Πανεπιστήμιο Α.Ε. ή Πανεπιστήμιο μας;», με εισηγητή τον Σταύρο Παναγιωτίδη, υποψήφιο δρ Ιστορίας στο Πάντειο
Πανεπιστήμιο.

Κεντρική εκδήλωση με θέμα «Πώς η αδικία έγινε νόμος; Η εργασία στα χρόνια της κρίσης». Χαιρετισμό θα απευθύνει η Δεσποινα Κωστοπούλου, απολυμένη καθαρίστρια του Υπ.Οικ. και θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βίτσας (Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) και το μέλος της επιτροπής εργασιακών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Σιούτας.
Στη μουσική σκηνή: ο Στάθης Δρογώσης, ο «Ταφ Λάθος» και ο «Λόγος απειλή».

Σάββατο 11 Οκτώβρη
Συζήτηση για το μαρξισμό στο σήμερα με τίτλο «Μαρξ (τρόπος χρήσης)», με εισηγητή τον Σπύρο Λαπατσιώρα, επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook