Με γραπτή του δήλωση την οποία απέστειλε από την Ελβετία όπου βρίσκεται απάντησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στις απειλές που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δέχεται για την ζωή του. 

Στην δήλωση του αυτή ο πρόεδρος της ΕΠΟ τονίζει ότι δεν μπορεί να επικρατήσει ο νόμος της βίας ενώ υπογραμμίζει ότι «μαζί με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθειά μας για την πλήρη εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πιλάβιου αναφέρει τα εξής : 

«Η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος, με θεσμούς και νόμους. Ο νόμος της βίας και των απειλών κατά της ζωής πολιτών της, ανεξαρτήτως θέσης και ιδιότητας, δεν μπορεί να υπερισχύσει της νομιμότητας. Οι αρμόδιες αρχές και η συντεταγμένη πολιτεία οφείλουν να προστατεύσουν όσους γίνονται στόχος ανθρώπων, που ως μοναδικό τους σκοπό έχουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα την κοινωνία μας και το ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετώ, με εκφοβισμούς, εκβιασμούς και οργάνωση εγκληματικών ενεργειών. Εξακολουθώ να αντλώ δύναμη από το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που αντιστέκεται σε αυτές τις πρακτικές και αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, και μαζί με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθειά μας για την πλήρη εξυγίανση του ποδοσφαίρου».