Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο δεύτερος αγώνας κάθετης ανάβασης “Sfakia vertical run” από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων στις 5 Οκτωβρίου (δείτε εδώ)

Οι καιρικές συνθήκες, που ήταν ιδανικές για ένα αγώνα ορεινού τρεξίματος (συννεφιά και ψιλόβροχο), ευνόησαν τους διαγωνιζόμενους να ολοκληρώσουν τη διαδρομή σε πολύ σύντομους χρόνους. Συγκεκριμένα, ο πρώτος αθλητής τερμάτισε τον αγώνα (4.5 χιλιόμετρα με θετική υψομετρική 690 μέτρα), σε χρόνο 34 λεπτά και 50 δεύτερα ενώ παραπάνω από τους μισούς αθλητές που συμμετείχαν κατάφεραν να τερματίσουν σε λιγότερο από 1 ώρα.

Συνολικά συμμετείχαν 119 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όλοι τους κατάφεραν να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης και να τερματίσουν έγκυροι, τον αγώνα στην Ανώπολη.

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης έχουν ως εξής:

1. ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 34.50

2. ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 35.29

3. ΦΩΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 35.33

4. ΒΙΤΣΙΛΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 39.17

5. ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 39.21

6. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 39.22

Ενώ τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες:

Ανδρών 18-39

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΟΓΛΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙΤΣΙΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Ανδρών 40+

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ


Γυναικών 18-39

HANNA BREWER

ADRIANNA PLOTZEROVA

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΟΥΛΑ


Γυναικών 40+

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ ΒΟΛΩΝΑΚΗ

ΡΑΝΙΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΥΛΟΥ


Παιδιών Αγόρια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΤΖΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΤΖΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ


Παιδιών Κορίτσια

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΗΦΑΚΗ

ΑΝΝΑ ΒΟΤΖΑΚΗ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ


Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.natour-lab.gr/sfakia-vertical-run.

Μετά τον αγώνα, θεατές και διαγωνιζόμενοι απόλαυσαν τη σφακιανή φιλοξενία με ένα πλούσιο γεύμα, προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου της Ανώπολης και του Δήμου Σφακίων.

Τη διοργάνωση του αγώνα την είχε αναλάβει η εταιρία Natour Lab σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων και την υποστήριξη Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΝΔΥΚ, του καταστήματος αθλητικών ειδών AQUAFIT, της εταιρίας αθλητικών ειδών Saucony, της τυπογραφικής εταιρίας Velvet printing και της εταιρίας παραγωγής φυσικού άψητου παστελιού Παστέλειον.

Επίσης, δώρα και υλικά προσέφεραν τα καταστήματα “Αρσινόη”-Χειροποίητα κοσμήματα, “Μικρό καράβι” -Βιβλιοπωλείο, Αλεξάνδρα Μαλλινάκη-είδη αλιείας, “Σκαλιδακης-Cretan Knives”, “Ποδηλατοδρόμιο”, το “Ποδηλατάδικο του Αντώνη”, “Run on clouds”, το γυμναστήριο Παλμός, η αγροτουριστική μονάδα Μηλιά, τα ξενοδοχεία Casa Delphino και Hanim,pension Protopapas, οι ξενώνες Αλώνια και Ανώπολη, τα δωμάτια “Φοινικας”, το Kibar- Μοναστήρι του Καρόλου, ο μελισσοκόμος Αντώνης Παπαγιαννάκης, ο ξυλόφουρνος Δανδράκη, Terra Verve- εναλλακτικό και αλλυλέγγυο εμπόριο, τα οινοποιεία Ανώσκελη και Μανουσάκη και η εταιρία ζυθοποιίας ΕΛΙΞΗ Α.Ε.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων για την βιντεοσκόπηση του αγώνα, τον Υβ για τον ήχο και την μουσική και τους αθλητές Αγγελάκη Γιώργο και Χαιδεμενακη Μπάμπη για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν αθόρυβα και συντέλεσαν στην διοργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του φετινού αγώνα Sfakia Vertical Run.

Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους διαγωνίστηκαν και τερμάτισαν δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές τους, σε ένα πραγματικά δύσκολο αγώνα στα βραχώδη και πανέμορφα μονοπάτια των Σφακίων.

Ραντεβού και του χρόνου στο επόμενο SFAKIA VERTICAL RUN!