Οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο Χανίων, έστω και αν οι επίσημοι φορείς φαίνεται ότι έχουν "αφήσει" το θέμα του Αεροδρομίου Χανίων, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης του Αερολιμένα και θέτουν πέντε ερωτήματα ως πρόκληση για όσους υπερασπίζονται την εκποίηση του "Ι. Δασκαλογιάννης".

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κρατικού Αερολιμένα Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης",  οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι θα ακολουθήσουν οποιαδήποτε νόμιμη αντίδραση και προκαλούν όσους υποστηρίζουν την εκποίηση του Αεροδρομίου, να δώσουν απαντήσεις για το ποιός οφελείται τελικά από την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Ο χρόνος τελειώνει ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ οι επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές.

Το κύριο έσοδο για τον νομό προέρχεται από τον τουρισμό το 80% του οποίου διακινείται μέσω του αεροδρομίου.

Τον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει ας δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στο οικονομικό έγκλημα που επιχειρείται με την εκχώρηση του αεροδρομίου για ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ στον ιδιώτη.

Οι εκπρόσωποι του νομού στο κοινοβούλιο και όσοι άλλοι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης ΟΦΕΙΛΟΥΝ:

1) Να εξηγήσουν και να πείσουν (πολύ δύσκολο) με επιχειρήματα για τα οφέλη που θα αποκομίσει ο ξενοδόχος, ο επιχειρηματίας, ο καταστηματάρχης, ο επαγγελματίας ο αγρότης, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, ο απλός πολίτης των Χανίων από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

2) Τα 10εκατ περίπου καθαρά έσοδα που αποφέρει σήμερα το αεροδρόμιο και αυξάνονται σημαντικά κάθε χρόνο δεν μας αρκούν?

3) Τι ακριβώς θα προσθέσει ο ιδιώτης προς όφελος του επιβάτη?

4) Η πιθανή δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου τι αντίκτυπο θα έχει για τα καταστήματα της πόλης?

5) Ποιός ιδιώτης θα πουλούσε μια τέτοια επιχείρηση?

Οι εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν οποιαδήποτε νόμιμη αντίδραση επιλέξουν οι φορείς του νομού ωστόσο είμαστε στην διάθεση όλων για διευκρινίσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.Γ.
ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΒΛΑΜΑΚΗΣ ΓΕΩ.