Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτώβρη, η 7η ΥΠΕ Κρήτης θα πραγματοποιήσει και φέτος, με τη συνεργασία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, δωρεάν ψυχομετρικές αξιολογήσεις για την κατάθλιψη σε πολίτες που το επιθυμούν.

Η εξέταση των ενδιαφερόμενων πολιτών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 από τις 8.30 π.μ. έως 14.30 το μεσημέρι.

Η διάρκεια για την συμπλήρωση του τεστ από κάθε εξυπηρετούμενο είναι 20-30 λεπτά και θα υλοποιηθεί με την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια του Ψυχιάτρου του Β.Γ.Ν.Η. κ. Μηλιώτη Θεόδωρου, των Ψυχολόγων κ.κ. Αλατζόγλου Μαρίας και Αρμενάκη Αθηνάς και των Ψυχολόγων του Συλλόγου εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα», κ.κ. Ιωάννη Μηναδάκη, Ιωάννας Κολοκυθά, Άννας Χρυσουλάκη και Αγγελικής Μηλιαράκη. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπεράριθμων πολιτών, η διενέργεια δωρεάν ψυχομετρικών τεστ θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ώρες και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

Σήμερα, η οικονομική κρίση και οι κλυδωνισμοί που αυτή επιφέρει στο βιοτικό μας επίπεδο και τις σχέσεις μας θεωρείται ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας για τη συνεχή αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης.
Η κατάθλιψη έχει χαρακτηριστεί η νόσος του 21ου αιώνα και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Όπως οι περισσότερες ασθένειες, στοχεύει στους ευάλωτους. Και οι έντονες ψυχικές διακυμάνσεις της εφηβείας και των νεαρών ενηλίκων μπορεί να κάνουν τα άτομα αυτά πολύ ευάλωτα.

Στην κατεύθυνση αυτή ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε νέο ή νέα (ανέργους, εργαζόμενους, φοιτητές) που χρήζει ανάγκης και επιθυμεί να συμπληρώσει το τεστ και να εξετασθεί.

Στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης είναι, στο πλαίσιο της πρόληψης, η δωρεάν εξέταση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη που δεν δύναται, δεν επιθυμεί ή αναβάλει διαρκώς μια επίσκεψη του στο νοσοκομείο.

Οι εξεταζόμενοι που χρήζουν περαιτέρω παροχής υπηρεσιών υγείας θα παραπέμπονται στα αντίστοιχα τμήματα και ειδικότητες των μονάδων υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν από αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου να κλείνουν ραντεβού για την δωρεάν εξέταση τους στο τηλ. 2813 404435 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook