Συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από την ολοκλήρωση της αρχικής διάνοιξης του δρόμου Λάκκων-Ομαλού που αποφάσισαν και εκτέλεσαν με προσωπική εργασία οι Λακκιώτες με σκοπό την αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη στο οροπέδιο και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Επίσης φέτος ολοκληρώθηκαν σημαντικές εργασίες βελτίωσης και διαπλάτυνσης του δρόμου που ξεκίνησαν το 2012, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και η Ένωση των Απανταχού Λακκιωτών συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τους Λακκιώτες που, από το 1951 μέχρι το 1954, έδωσαν ένα κομμάτι της ζωής τους για την αρχική διάνοιξη των 13 χλ του δρόμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και η Ένωση των Απανταχού Λακκιωτών σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Τιμητική Εκδήλωση προς τους Λακκιώτες και τα Εγκαίνια του Δρόμου Λάκκων-Ομαλού που συνδιοργανώνουν την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 1914, και ώρα 11:30 στο δρόμο Λάκκων-Ομαλού (στη θέση «Στροφή του Παπά», 5ο χλ από Λάκκους προς Ομαλό)


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΚ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ

11:45 Πέρας προσέλευσης

12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των εκλιπόντων Λακκιωτών που πρόσφεραν προσωπική εργασία για την αρχική διάνοιξη του δρόμου

12:15 Χαιρετισμοί διοργανωτών

12:30 Αναφορά στην κατάσταση της περιοχής Ομαλού στα 1950 Αφηγήσεις για τα πριν και μετά την έναρξη του έργου.
Αναφορές στις εργασίες εκσυγχρονισμού του δρόμου.

13:30 Αποκαλυπτήρια αναθηματικής βραχοσύνθεσης.

13:35 Επίδοση τιμητικής διάκρισης στους εν ζωή
Λακκιώτες βετεράνους της κατασκευής του δρόμου.

13:45 Απονομή βραβείων σε Λακκιώτες αριστούχους μαθητές-
σπουδαστές και πρωτεύσαντες σε αθλητικούς αγώνες.

14:00 Παραδοσιακό κέρασμα.

Σημείωση:

Σε περίπτωση που ο καιρός θα είναι απαγορευτικός, το πρόγραμμα της εκδήλωσης (πλην των αποκαλυπτηρίων) θα πραγματοποιηθεί ως έχει στην εκκλησία του Αγ. Αντωνίου Λάκκων και το παραδοσιακό κέρασμα στα καφενεία του Χωριού.