Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας και Κ. Πιερακάκης.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη οι δανειστές ζήτησαν από την κυβέρνηση η λύση που θα δοθεί για τις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια να είναι συμβατή με τη ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες αλλά και με τη ρύθμιση που θα δρομολογηθεί για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια των ιδιωτών.
Αν και η τρόικα δεν απορρίπτει την πρόταση που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ωστόσο ζητά πρόσθετη επεξεργασία της και να εμπλουτισθεί με ρυθμίσεις για το χρέος των νοικοκυριών. Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές θέλουν να φέρουν μπροστά όλες τις επισφάλειες των τραπεζών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Οι επικεφαλής της τρόικας, Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), αναχωρούν από την Αθήνα σήμερα, αφήνοντας πίσω τα τεχνικά κλιμάκια.
Η τριμερής θα επιστρέψει μετά την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών στις 26 Οκτωβρίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook