Tελευταία ενημέρωση: 18:04

Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από έκρηξη πυροσωλήνα στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών στον Βόλο, στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα -συγκεκριμένα με όλμους 81 χιλιοστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), οι λοχίες πεζικού Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών, καθώς και ένας οπλίτης θητείας, ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α., 19 ετών.

Ακόμα, βαριά τραυματίας είναι ο 30χρονος υπολοχαγός πεζικού Κ.Β., ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι. Στη διάρκεια της βολής με όλμους, ο πυροσωλήνας διερράγη, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο των τριών στρατιωτών.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θανόντων.

Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού.
Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου πήγαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημ.Αβραμόπουλος

Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook