Την δημοπράτηση έργων εγγείων βελτιώσεων στον οικισμό ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ Δήμου Αποκόρωνα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Το έργο με καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Τρίτη 4/11/2014, σκοπό έχει την δημιουργία προϋποθέσεων για την επαρκή σε ποσότητα προμήθειας νερού για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως αναγκών του οικισμού σε νερό, την αύξηση της αποδοτικότητας και της οικονομικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων αναφορικά με την αγροκτηνοτροφία, καθώς επίσης και την βελτιστοποίηση του βιοτικού επιπέδου του τοπικού πληθυσμού το οποίο θα χρησιμεύσει ως στοιχείο πλεονέκτημα για την διατήρηση του πληθυσμού και την προσέλκυση νέων κατοίκων στην περιοχή.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία νέων δικτύων άρδευσης, μερικό διαχωρισμό αρδευτικού – υδρευτικού δικτύου για την σωστότερη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, καθώς και αναγκαίες επεκτάσεις δικτύου για την δυνατότητα άρδευσης νέων περιοχών με δυνητική γεωργική ανάπτυξη.

Για την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω, το έργο προβλέπει την δημιουργία νέας δεξαμενής άρδευσης με 24ώρη διάρκεια τροφοδοσίας, και με δυνατότητα αποθήκευσης 1000 κυβικών μέτρων, την κατασκευή νέας ενδιάμεσης δεξαμενής 100 κυβικών μέτρων νερού, καθώς και αντλητικό συγκρότημα για την καλύτερη αξιοποίηση της γεώτρησης ΠΟΤΑΜΙΔΑ.

Όπως τόνισε ο κος Κουκιανάκης, γίνεται αντιληπτό ότι με την υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων, ενισχύονται σε μέγιστο βαθμό οι υποδομές ύδρευσης και άρδευσης της ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ και δημιουργείται ένα ασφαλές και σταθερό πλαίσιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook