Αντιγράφω από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, όσα ελέχθησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού στη Βουλή με βουλευτές, παρουσία και δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων: «Ο βουλευτής του κόμματος κ. Μ. Χαρακόπουλος έθεσε το θέμα των αγροτών που έχουν γεννηθεί το 1948 και οι οποίοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από τα 65 στα 67 τους χρόνια ( ο συνάδελφος θέλει να γράψει αντί να συνταξιοδοτηθούν στα 65, αλλά το αποδίδει, χάριν συντομίας, με «από τα 65»)
Ο κ. Χαρακόπουλος τον ρώτησε αν μπορούν να πάρουν την σύνταξή τους αντί τον Ιούνιο του 2015 τον Ιανουάριο του 2015 και ο κ. Σαμαράς έδειξε ενδιαφέρον παίρνοντας τηλέφωνο εκείνη την στιγμή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για να του πει να δει τι μπορεί να γίνει».
Το ρεπορτάζ μας άφησε με την απορία τι είδε ο Σταϊκούρας ψάχνοντας να βρει τι μπορεί να γίνει. Θυμήθηκα τους πατεράδες που δήλωναν νωρίτερα ημερομηνία γέννησης για τον κακανακάρη τους «να \’χει το παιδί ένα χρόνο να κερδίσει», τους κυρίους και τις δεσποινίδες «ετών 39» και την παιδική εμμονή να μεγαλώνουμε όλοι από την πρωτοχρονιά…
Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο ως το Ιούνιο, εκτός από το 6 επί 420 ευρώ πρόσθετο εισόδημα στους «48άρηδες», είναι προφανές: μεσολαβούν εκλογές, οπότε «οι γεννηθέντες το 1948 αγρότες» θα κρίνουν την ψήφο τους αναλόγως. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Μάξιμο, ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής είναι ειλικρινής και αυθεντικός. Δεν διατύπωσε το αίτημα στον πρωθυπουργό για να γράφει αύριο ο Ταχυδρόμος και η Ελευθερία στη Λάρισα «κατόπιν ενεργειών του βουλευτού κ.λπ. κ.λπ.». Ούτε έθεσε κανένα προσωπικό θέμα. Άλλωστε, αν δεν είναι ο μοναδικός, είναι τουλάχιστον ο επιμελέστερος στην προστασία των συμφερόντων των αγροτών βουλευτής. Όταν είδε κι απόειδε με το παστεριωμένο γάλα-λάστιχο των 3 ημερών, που μπορεί να γίνει και πέντε ή και εννέα ημερών, παραιτήθηκε από υπουργός αναπληρωτής Γεωργίας εν ονόματι των πληττομένων αγελαδοτρόφων. Δεν έχω, επίσης, λόγους να αμφιβάλλω αν το τηλεφώνημα στον Σταϊκούρα έγινε για να ικανοποιηθεί «επί τόπου» ο βουλευτής, Αντιθέτως είναι βέβαιον το ειλικρινές ενδιαφέρον και του αιτούντος και του πάραυτα ενεργήσαντος.
Αναρωτιέμαι, όμως, πόσο μακριά είμαστε από μια απάντηση στο Χαρακόπουλο του τύπου «Και γιατί Μάξιμε μόνον οι αγρότες του «48»; Οι τσαγκάρηδες, οι κορδελιάστρες, οι δάσκαλοι, οι ασυρματιστές, οι σερβιτόροι, οι τορναδόροι, οι…, οι…, οι…».
Μάλλον είμαστε πολύ μακριά.

protagon.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook