Την μεμονωμένη υποψηφιότητά του,για την εκλογή του α) ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης και β) ως εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης \”Λαική Συσπείρωση\” κ. Μανώλης Συντυχάκης.
Σε ανακοίνωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την \”Λαική Παράταξη\” στην Κρήτη, αναφέρονται τα εξής: 
\”Αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε μεμονωμένη υποψηφιότητα του Συντυχάκη Μανώλη (δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου και απερχόμενου μέλους του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης) τόσο για το ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης όσο και για την εκπροσώπησή μας στη ΓΣ της ΚΕΔΕ, καταγγέλλοντας το αντιδημοκρατικό πλαίσιο ανάδειξης των αιρετών στην Τοπική Διοίκηση που ξεκινά απ’ την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβουλίων και ολοκληρώνεται στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ. Ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος απαγορεύει σήμερα την κατάθεση συνδυασμού μας και ταυτόχρονα διαμορφώνει συσχετισμούς που εγγυώνται την υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, εξαθλιώνοντας τις λαϊκές οικογένειες με σκοπό να υπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα ψηφοδέλτια των κ. Λαμπρινού, Μαλανδράκη και Λυγερού, δηλαδή τα ψηφοδέλτια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΖΑ στηρίζουν το αντιδραστικό, βαθιά αντιλαϊκό πλαίσιο του \”Καλλικράτη\”, είναι υπέρμαχοι της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων, με τις αποφάσεις τους προωθούν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στον έναν ή στον άλλο βαθμό παραδίδουν τομείς και υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Παρά τις όποιες μεγαλοστομίες και φλυαρίες Λαμπρινού και Μαλανδράκη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ένα μέρος εκλεγμένων του ΣΥΡΙΖΑ) για ανεξαρτησία, συγκρητισμό και αυτοδιοικητικές συμπράξεις έξω από κόμματα και κεντρικές πολιτικές, όπως και του κ. Λυγερού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσβλέπει στη συγκρότηση ενός αυτοδιοικητικού κινήματος, αποπροσανατολίζοντας το λαό από τις πραγματικές διεκδικήσεις και αποκρύπτοντας τον πραγματικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης που αποτελεί συστατικό μέρος του αστικού κράτους.
Οι όποιες διαφωνίες τους περιορίζονται σε δευτερεύοντα ζητήματα και όχι στα κύρια ζητήματα που καθορίζονται απ’ τις αποφάσεις και τις συμφωνίες στην ΕΕ, απ’ τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα απ’ τα δείγματα γραφής που δίνουν καθημερινά οι νέοι δήμαρχοι και δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν είναι τυχαίο που η ασκούμενη δημοτική πολιτική εξαντλείται σε ζητήματα διαφάνειας, εντιμότητας και χρηστής διαχείρισης, ενώ μαζί συνηγορούν στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, στη φορομπηχτική πολιτική, στα ΣΔΙΤ, στους συμβασιούχους και τις απολύσεις, στη γενίκευση των ΚΟΙΝΣΕΠ και τις συμπράξεις με ΜΚΟ, στις ιδιωτικοποιήσεις.
Το ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο της \”Λαϊκής Συσπείρωσης\”, απέδειξε την προηγούμενη 4ετία με τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ της ΠΕΔ ότι αποτελεί τη μόνη διαφορετική αντίληψη που συγκρούεται με τις ευρωενωσιακές πολιτικές, τον αντιλαϊκό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των οργάνων της. 
Οι εκλεγμένοι της \”Λαϊκής Συσπείρωσης\”, είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα απ’ τα Δημοτικά Συμβούλια, την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ, προωθώντας διεκδικήσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν ανάγκες ή έστω να ανακουφίσουν τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία. Έξω απ’ τα όργανα θα είμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγώνες ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, στον αγώνα της αγροτιάς για την επιβίωσή της, στους αγώνες για τη μόρφωση στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Είμαστε ενάντια στο άλλοθι της νομιμότητας που επικαλούνται οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απορρίπτουν κάθε αίτημα και διεκδίκηση, όπως μέτρα προστασίας των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των τελών, δωρεάν κρατικές υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, μόνιμη και σταθερή εργασία.
Εμείς δεν καλλιεργούμε τη μοιρολατρία και την υποταγή, δεν υποσχόμαστε απατηλές λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση, αλλά καλούμε στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στη σύγκρουση με την ΕΕ και τις λογικές του ευρωμονόδρομου.
Γι’ αυτό ζητούμε την εκλογή μας στα όργανα, γι’ αυτό ζητούμε την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με καταδίκη και αποδυνάμωση των υπερασπιστών του \”Καλλικράτη\”, των δημάρχων της υποταγής και της νομιμότητας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook