Τη στιγμή που το Κομπάνι της Συρίας περικυκλώνεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ να εντατικοποιήσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τρομοκρατών, αλλά και καλεί σε χερσαία επιχείρηση τις αμερικανικές δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Γιαλτσίν Ακντογάν, είναι αναγκαία η εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

«Η Τουρκία δε θα χαρεί αν το Κομπάνι πέσει στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρέπει να γνωστοποιηθεί πως οποιαδήποτε απόπειρα βίας και βανδαλισμού που θα απειλήσει την ειρήνη του λαού μας δε θα γίνει ανεχτή», επισήμανε ο Ακντογάν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε σημάνει συναγερμό για την κατάσταση στη γειτονική πόλη Κομπάνι, λέγοντας πως είναι έτοιμη να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών

Πρόσθεσε, δε, ότι ο μοναδικός τρόπος να ηττηθεί το ισλαμικό κράτος είναι μια επιχείρηση με επίγειες στρατιωτικές δυνάμεις.

«Οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα σταματήσουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Χρειαζόμαστε μια ζώνη no-fly, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια από τον ουρανό και να εκπαιδεύσουμε και να εξοπλίσουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία», πρόσθεσε.