Αποκαταστάθηκαν στην πλειοψηφία τους τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή, πρώτη καταιγίδα του φθινοπώρου, στα Χανιά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr (δείτε εδώ), παρουσιάστηκε στο Αεροδρόμιο Χανίων, καθώς βγήκε εκτός λειτουργίας σύστημα φωταγώγησης του διαδρόμου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις ενώ άλλες, κατευθυνθηκαν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου για να προσγειωθούν.

Συνεργεία της 115 ΠΜ, δίνουν μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία είναι αρκετά σοβαρή και προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα στις βραδινές  πτήσεις.

Πάντως από τις πρώτες πρωινές ώρες, η λειτουργία στο Αεροδρόμιο Χανίων έχει αποκατασταθεί και οι πτήσεις γίνονται κανονικά.

Στο σκοτάδι ο Πλατανιάς για αρκετή ώρα

Εν τω μεταξύ, το δίκτυο της ΔΕΗ το βράδυ της Τρίτης, στην κυριολεξία κεραυνοβολήθηκε σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στα περίχωρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Πλατανιά καθώς κεραυνός έθεσε εκτός λειτουργίας την κεντρική γραμμή για περίπου μια ώρα, από τις 10 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Καταστήματα, ξενοδοχειακές μονάδες και νοικοκυριά έμειναν εκτός ρεύμα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων.Η βλάβη αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΗ και η ηλεκτροδότηση επανήλθε κανονικά

Εντυπωσιακές εικόνες από την καταιγίδα

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν την καταιγίδα, είναι εντυπωσιακές.

Η νύχτα έγινε μέρα από τους κεραυνούς ενώ κάποιοι κατάφεραν με το φακό τους να απαθανατίσουν το ξέσπασμα των κεραυνών μέσα και έξω από την πόλη.

Δείτε ενδεικτικά


(φωτο fb Aris Myridakis)

Photo: Η ξαφνική φθινοπωρινή μπόρα φεύγει ανατολικά... Οι τελευταίες αστραπές φωτίζουν τον ουρανό μαζί με το φεγγάρι που κάνει την παρουσία του ανάμεσα από τα σύννεφα...
(φωτο fb Chania Crete by Nikos)


(φωτο foto mpouzis chania)

Flashnews.gr