Παρατείνεται στον Ι.Ο.Χανίων, στο Νεώριο Μόρο η ομαδική έκθεση φωτογραφίας έως και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Φωτογραφίες που απαθανατίζουν την στιγμή σε ένα κομμάτι χαρτί γεμάτο χημικά από την μια αλλά πλούσιο συναισθημάτων από την άλλη. Το καθημερινό και ασήμαντο που αποκτά αξία. Η προσωπική ματιά σε κοινή θέαση. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Συμμετέχοντες
Αρβανιτίδης Γιώργος,
Γαλανάκη Κοσμούλα,
Καραγιάννη Βαρβάρα ,
Κατσικανδαράκης Γιάννης,
Κουφουδάκη Μαρία,
Λαχανά Βιργινία,
Σβουράκη Ιωάννα,
Σιλλιγάρδος Δημητρης,
Τριπολιτάκη Νικολέτα.

Επιμελητής της Έκθεσης : Μιχάλης Καλαϊτζάκης

Ανοιχτά κάθε μέρα απο τις 10.00-22.00

Είσοδος ελέυθερη

«Οι εικόνες της έκθεσης αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις μιας ομάδας μαθητών των χειμερινών μαθημάτων φωτογραφίας 2013- 2014 που πραγματοποιήθηκαν από τον Μ. Καλαϊτζάκη. Πρόκειται για μια προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων να παρουσιάσουν εικόνες που από τη μία να μην είναι ενσωματωμένες στο σύγχρονο παιχνίδι της διαφήμισης όπου η επικοινωνία σε όρους μάρκετινγκ έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία με τεχνικές όπως η «εντυπωσιοθηρία», η «υπολογισμένη αίσθηση του σοκ», κ.λ.π και από την άλλη να μην είναι ερμητικά κλεισμένες στον εαυτό τους».

Τα «μαθήματα φωτογραφίας» Μ. Καλαϊτζάκης δημιουργήθηκαν από το 2010 με σκοπό να συμβάλλουν στον οπτικό αλφαβητισμό ανθρώπων όλων των ηλικιών. Αν και οι δυτικές κοινωνίες διαθέτουν πλέον υψηλά ποσοστά εγγράμματων πολιτών δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον οπτικό αλφαβητισμό. Καθώς η κυρίαρχη γλώσσα της επικοινωνίας είναι πλέον η εικόνα στις διάφορες μορφές της, ο αναλφαβητισμός της εικόνας καθίσταται βασικό εργαλείο συνειδησιακής χειραγώγησης. Ένα πρωταρχικό μέλημα των μαθημάτων είναι να συμβάλλει προς την κατεύθυνση εξάλειψης του φαινομένου.

Το σπίτι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων είναι το ανακαινισμένο «Νεώριο Μόρo» στην ανατολική πλευρά του Βενετσιάνικου Λιμανιού της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Ο χώρος εκτός από λειτουργικός για τις ανάγκες του ομίλου είναι ιδιαίτερης υψηλής αισθητικής και βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο-κλειδί με πολλαπλές δυνατότητες χρήσης. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων αποφάσισε να ξανοιχτεί στον Πολιτισμό με στόχο να φιλοξενήσει πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις: εκθέσεις τέχνης, performances, διαλέξεις, σεμινάρια, προβολές ταινιών, θεατρικές βραδιές, μουσικές παραστάσεις και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.