Δύο νεαροί Νοτιοαφρικανοί που κατηγορούνταν για διαρρήξεις λιντσαρίστηκαν από ένα εξοργισμένο πλήθος που τους έκαψε ζωντανούς σε μια παραγκούπολη κοντά στο Πιτερμάριτζμπουργκ, στα ανατολικά της χώρας, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

\”Περίπου 200 άνθρωποι εισέβαλαν στο σπίτι όπου κρύβονταν οι δύο νεαροί μαζί με τα κλοπιμαία τους. Τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς\” ανέφερε το υπουργείο Ασφάλειας της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τη διπλή ανθρωποκτονία και μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει 15 ανθρώπους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο άνδρες που σχετίζονται με άλλες διαρρήξεις στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα.

Τα δύο θύματα ήταν ηλικίας περίπου 20 χρονών.

\”Μολονότι αντιλαμβανόμαστε την οργή του πληθυσμού, είναι αναγκαίο να αφήνουμε την αστυνομία να ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις. Καλούμε τους κατοίκους να παραδίδουν τους υπόπτους στην αστυνομία και να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους\” πρόσθεσε το υπουργείο.

Στη Νότια Αφρική είναι συχνό φαινόμενο το λιντσάρισμα ή το ανθρωποκυνηγητό υπόπτων από εξαγριωμένους πολίτες, κυρίως στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, μολονότι οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αυτοδικία.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook