Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν οκτώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών της υπέρ-ριζοσπαστικής οργάνωσης κοντά στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι της Συρίας η οποία πολιορκείται από τους ισλαμιστές αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής, ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ.

«Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Κομπάνι. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κουρδική πολιτοφυλακή εκεί, συνεχίζει να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αμυνόμενη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση προσθέτει ότι στις αεροπορικές επιδρομές που συμμετείχαν και πολεμικά αεροσκάφη της Ιορδανίας καταστράφηκαν αρκετοί στόχοι των ισλαμιστών, μεταξύ των οποίων πέντε ένοπλα οχήματα, μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook