Ο Carlos Slim, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, με περιουσία που ξεπερνά τα 80 δισ. δολάρια ήταν από το 2010 έως το 2013 ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη. Επομένως, εάν πιστεύει ότι θα έπρεπε να δουλεύουμε λιγότερο, ίσως ξέρει κάτι παραπάνω από όλους εμάς.

Σύμφωνα με τον Slim, η ζωή όλων θα ήταν καλύτερη εάν δουλεύαμε τρεις ημέρες την εβδομάδα. “Πρέπει να έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου σε όλη σου τη ζωή. Όχι μόνο όταν είσαι 65 χρόνων και συνταξιούχος”, είπε στο CNNMoney.

Ποια είναι η παγίδα στην πρόταση του Slim; Κατά την άποψή του, η ημερήσια βάρδια θα πρέπει να φτάνει στις 11 ώρες και το όριο συνταξιοδότησης στα 75 χρόνια!

“Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί”, λέει ο 74χρονος, αλλά παραδέχεται πως δεν γνωρίζει το πότε.

Όσο για το πώς θα λειτουργήσουν αποδοτικά οι επιχειρήσεις εάν οι υπάλληλοί τους εργάζονται 3 ημέρες την εβδομάδα, ο Slim εξηγεί πως οι μηχανές θα πρέπει να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και οι υπηρεσίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι δικαιούνται περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία, για την οικογένειά τους και για να εκπαιδευτούν, προκειμένου να βρουν καλύτερες δουλειές.

Κατά την άποψή του, η ριζική αναδιοργάνωση των εργασιακών συνθηκών θα δώσει στους νέους περισσότερες ευκαιρίες να μπουν στο εργατικό δυναμικό και θα είναι θετική για την οικονομία και τις αγορές.

“Πρόκειται για μία κοινωνία γνώσης και εμπειρίας. Κανείς έχει καλύτερη εμπειρία και γνώσεις όταν είναι 60, 65 και 70 χρόνων”.

Ο ίδιος ο Slim, ο οποίος κάθε χρόνο κονταροχτυπιέται με τον Bill Gates για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, άρχισε να επενδύει πριν καν μπει στο λύκειο, αγοράζοντας το πρώτο του ομόλογο σε ηλικία 12 ετών και τις πρώτες του μετοχές 1-2 χρόνια αργότερα.

Παρότι προέρχεται από εύπορη, έχτισε τη δική του επιχειρηματική αυτοκρατορία μέσω μιας σειράς εύστοχων επενδύσεων.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook