Ανακοίνωση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη:

"Η απελθούσα δημοτική αρχή Φαιστού όχι μόνο έδιωξε ικανά στελέχη που υπηρετούσαν στον δήμο αλλά άφησε και τον δήμο χωρίς σφαγεία, χωρίς κολυμβητήριο χωρίς… και χωρίς καύσιμα.

Οι απελθόντες δήμαρχος και αρμόδιος αντιδήμαρχος από 2/4/2014 που έληξε η σύμβαση προμήθειας καυσίμων στον δήμο προχώρησαν για την αντιμετώπιση του θέματος με ερασιτεχνικούς και συνεπώς αναποτελεσματικούς χειρισμούς που έφεραν το σημερινό αδιέξοδο και την αδυναμία του δήμου να προμηθευτεί τα απαραίτητα για την κίνηση των οχημάτων του καύσιμα.

Εκτός από αυτό όμως δεν μας ενημέρωσαν, όπως είχαν υποχρέωση και παρά το ότι τους το είχαμε ζητήσει εγγράφως από τις αρχές Ιουλίου, ούτε για αυτό ούτε και για τα άλλα προβλήματα και εκκρεμότητες που κάθε μέρα βρίσκουμε μπροστά μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα σφαγεία σταμάτησαν να λειτουργούν, δεν είναι τυχαίο ότι το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί τα δυο – τρία χρόνια, δεν είναι τυχαίο ότι απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ τα έργα:

1. «Διαμορφώσεις Περιβαλλοντικού πάρκου Φράγματος Φανερωμένης και δημιουργία υποστηρικτικών κτισμάτων στο Δήμο Φαιστού»

Προϋπολογισμός : 635,000 €

2. Δημιουργία «Θεματικού Πάρκου» Αστερουσίων και υποστηρικτικών κτισμάτων «Πάρκου» στο Δήμο Φαιστού.

Προϋπολογισμός : 166,000 €

Ανησυχούμε για να μην προκύψει αύριο κάτι άλλο δυσάρεστο για τον δήμο.

Η κατάσταση λοιπόν που αντιμετωπίζουμε τώρα με τα καύσιμα για τα οχήματα του δήμου είναι ένα μικρό επεισόδιο στην παραπάνω σειρά, εγκληματικών για τον τόπο, «παραλείψεων».

Αυτές σαφώς δεν οφείλονται στην γραφειοκρατία αλλά οφείλονται είτε στην αμέλεια, είτε στην ανευθυνότητα, είτε στην ανικανότητα, είτε στην σκοπιμότητα των αρμοδίων της απελθούσας δημοτικής διοίκησης, είτε στον συνδυασμό όλων αυτών.

Τις συνέπειες όμως από όλες αυτές τις «παραλείψεις» τις βιώνει καθημερινά ο δημότης.

Σήμερα προχωρούμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της προμήθειας των καυσίμων με γρήγορους ρυθμούς και είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία όλων των δημοτικών οχημάτων και θα τεθούν στην υπηρεσία του δημότη.

Καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να καλύψουμε το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η εκδίωξη ικανών στελεχών του δήμου και να επιτύχουμε, με την καθοριστική συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, ικανοποιητικό ρυθμό λειτουργίας και απόδοσης του υπηρεσιακού μηχανισμού του δήμου."