Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σε συνέχεια της καταγγελίας του για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με το νοσοκομείο στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 06/10/2014.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνέχεια της καταγγελίας του για τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη σε αθηναϊκό κανάλι και για την ενημέρωση του κρητικού λαού, σας δημοσιοποιεί τα παρακάτω πρώτα στοιχεία όπως αυτά μας δόθηκαν από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου :

Για το έτος 2013:
• Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας εξετάστηκαν 102.392 ασθενείς.
• Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (πρώτες βοήθειες), αντιμετωπίστηκαν 92.004 περιστατικά
• Στις κλινικές και τις μονάδες του νοσοκομείου μας νοσηλεύτηκαν 75.613 ασθενείς
• Τα χειρουργεία του νοσοκομείου πραγματοποίησαν 7.605 χειρουργικές επεμβάσεις

Για το 1ο εξάμηνο του 2014:
• Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας εξετάστηκαν 60.089 ασθενείς.
• Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (πρώτες βοήθειες), αντιμετωπίστηκαν 47.398 περιστατικά
• Στις κλινικές και τις μονάδες του νοσοκομείου μας νοσηλεύτηκαν 39.058 ασθενείς
• Τα χειρουργεία του νοσοκομείου πραγματοποίησαν 3.851 χειρουργικές επεμβάσεις

Στον τελευταίο Οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται και έχουν αναπτυχθεί 760 κλίνες. Επίσης, προβλέπονται 2.131 οργανικές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
Στις 31 Αυγούστου 2014 υπηρετούσαν στο νοσοκομείο μας 1.506 εργαζόμενοι, συνεπώς οι κενές οργανικές θέσεις είναι 625, με συνεχή αυξητική τάση λόγω συνεχών συνταξιοδοτήσεων και παγώματος των προσλήψεων.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑ.Γ.Ν.Η παρέχει τριτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, με συνεχή αυξητική τάση σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια, λόγω της συνεχής υποβάθμισης του συνόλου των δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ.).
Γνωρίζει ο κρητικός λαός ότι το ΠΑ.Γ.Ν.Η έχει εξειδικευμένα τμήματα, μονάδες και κλινικές που απαιτείται αυξημένη στελέχωση. Τα εξειδικευμένα και τριτοβάθμια χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με στοιχεία γενικών δημόσιων ή ιδιωτικών νοσοκομείων.
Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο, ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας και θεραπείας του κρητικού λαού, σε συνθήκες συνεχούς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου, μισθολογικής εξαθλίωσης, σε καθεστώς εντατικοποίησης, εξουθένωσης και μόνιμης παραβίασης βασικών εργατικών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι στο ΠΑ.Γ.Ν.Η, καλούν τον κρητικό λαό να καταδικάσει τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη και ανάλογες δηλώσεις απ’ όποιον και αν προέρχονται, που στόχο έχουν την μεταφορά της ευθύνης της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου που κλείνουν, συγχωνεύουν και συρρικνώνουν νοσοκομεία, κλινικές και μονάδες, στους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Καλούμε εργαζόμενους και λαό να παλέψει μαζί μας για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, ενάντια στη πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της Ε.Σ.Α.Ν ΑΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook