Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, 28χρονος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες (08.10.2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στο σπίτι του συλληφθέντα σε βοηθητικούς χώρους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 1 μέτρο), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Βουλγαρίας (2 διαβατήρια και 2 ταυτότητες), για τα οποία ο 28χρονος, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και φυσίγγια των 9mm.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε μηχάνημα οικοδομικών εργασιών (μπετονιέρα), για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24.09.2014, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.