Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου \”Μαυρομματάκης\”, για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο εθελοντής προπονητής Special Οlympics του Ν.Ο. Χανίων Κώστας Νικολαντωνάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Σχολείου προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, που είχε ως θέμα \”Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι\”.
Η ενημέρωση του ΝΟΧ:
\"\"
Το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο \”Μαυρομματάκης\” επισκέφτηκε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ο εθελοντής προπονητής Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα (προβολή και συζήτηση) ενημέρωσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σχολείου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που είχε ως θέμα \”Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι\”. 
Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τον κ. Νικολαντωνάκη τις εμπειρίες του από το πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Special Olympics που διεξήχθη στο Βέλγιο, να αντιληφθούν τη σημασία και την αξία αυτών των αγώνων μέσα από κατατοπιστικά και συγκινητικά βίντεο και φωτογραφίες, να αισθανθούν τον τρόπο που η διαφορετικότητα αγωνίζεται να ξεπεράσει τα προβλήματα που στήνουν οι προκαταλήψεις και η αδιαφορία. 
«Τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν μαθήματα ζωής που αφορούν όλους μας και η ευαισθητοποίηση από μικρή ηλικία θα βοηθήσει ώστε ν’ αναβαθμίσουμε ποιοτικά την κοινωνία μας. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Νικολαντωνάκη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, την πληρότητα ως προς το περιεχόμενο και την παιδαγωγικότητα ως προς τη μέθοδο που χειρίστηκε το θέμα του. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά σε μια ανάλογη περίσταση», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλάκης, διευθυντής του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου \”Μαυρομματάκης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook