Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό την περασμένη Κυριακή.

Ο 39χρονος οδηγός αναμένεται να οδηγηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρουμάνος εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας και επέμεινε στις αρχικές του θέσεις περί προβλήματος στα φρένα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα του, τα οποία «έχασε» τελείως στα τελευταία 500 μέτρα της πορείας του.

Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους σημείωσε ότι τους είδε μόλις 300 μέτρα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όταν πλέον ήταν αργά. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες» φέρεται να είπε, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

Όπως αναφέρουν νομικές πηγές, με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος (ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή), το όριο της προσωρινής κράτησης είναι το 6μηνο, που μπορεί να παραταθεί κατά επιπλέον τρεις μήνες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook