Αυτοψία και αναγγελία έναρξης εργασιών την Τετάρτη 29/10 για την ανάπλαση του βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10/ 2014, από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας Της Πρεριφέριας Κρήτης με επικεφαλής την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Περιφέρειας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ανάδοχους εργολάβους.

Το συγκεκριμένο έργο αξίας 568,115.00 ευρώ, προβλέπει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η επιτυχής λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων τουρισμού, αναψυχής και εμπορίου.

Οι προγραμματισμένες επεμβάσεις θα διατηρήσουν την δυνατότητα άνετης κυκλοφορίας οχημάτων και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές για ασφαλή, άνετη και όμορφη πορεία κίνησης πεζών.

Το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη μιας επιτυχημένης ζώνης αναψυχής, η οποία με την σειρά της θα αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο προβολής των καταστημάτων και της εμπορικής αγοράς της περιοχής.

Έργα πεζοδρόμησης, δενδροφυτεύσεις, αξιοποίηση χώρου για υπόγεια διάβαση, δημιουργία ζώνης πρασίνου και χώρου στάθμευσης θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη εικόνα της περιοχής, η οποία με την ολοκλήρωση των έργων θα έχει καταστεί φιλικότερη προς τους πεζούς, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και την επιχειρηματικότητα στην συγκεκριμένη ζώνη.

Ο κος Κουκιανάκης σημείωσε ότι, κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής βελτιστοποίηση της καθημερινότητας του δημότη- πολίτη – επισκέπτη και κάθε ενέργεια του Δήμου στοχεύει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook