Υλικά
 
• 500 γρ. νωπό ανθότυρο
• 100 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
• 1 κ. σούπας παλαιωμένη γραβιέρα, τριμμένη
• 2 κ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
• 180 γρ. αμύγδαλα ψημένα & ψιλοκομμένα
• 100 γρ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα
• 60 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ½ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το ανθότυρο μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα σύκα, την γραβιέρα και το μέλι. 
Ανακατεύουμε προσεκτικά και φτιάχνουμε τη γεύση με το πιπέρι. 
 
Φτιάχνουμε μικρά «μπαλάκια» τυριού και τα τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη πάνω σε ταψί. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξουν. 
 
Στο μεταξύ, σε μικρό μπολ ενώνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και το μαϊντανό. Απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω σε πάγκο εργασίας και «ρολάρουμε» ένα ένα τα μπαλάκια τυριού.
 
Στήνουμε σε πιάτο και σερβίρουμε.