Απάντηση για το τι θα γίνει με τα άτομα που ενώ προσλήφθηκαν στο δήμο Χανίων μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν διοριστεί ακόμα, ζητά ο βουλευτής Χανιών της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα «Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού στους ΟΤΑ ά βαθμού και οι ανάγκες του Δήμου Χανίων», κατέθεσε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του, με θέμα «Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού στους ΟΤΑ ά βαθμού και οι ανάγκες του Δήμου Χανίων», που κατέθεσε χθες, ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Ο Δήμος Χανίων με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 είναι ο ενδέκατος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας με 108.642 άτομα μόνιμο πληθυσμό.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Χανίων προήλθε από την συνένωση 7 Δήμων (Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας, Σούδας και Χανίων) εμπεριέχει παραθαλάσσιες, πεδινές και ορεινές περιοχές και μεταξύ των άλλων την παλαιά πόλη των Χανίων, η οποία από το 1965 έως το 2011 ήταν ιστορικό διατηρητέο μνημείο και από το 2011 αρχαιολογικός χώρος, το Αεροδρόμιο και τις βάσεις στο Ακρωτήρι και το λιμάνι της Σούδας, με συνολική έκταση 351,3 τ. χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ στον Δήμο Χανίων εκκρεμεί ο διορισμός συνολικά 47 ατόμων, εκ των οποίων οι 16 είναι ΠΕ, οι 6 ΤΕ, οι 12 ΔΕ και οι 13 ΥΕ. Για τους διορισμούς ΔΕ και ΥΕ ισχύει πάγωμα των προσλήψεων μέχρι και το 2016.»

Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Ενόψει του σχεδιασμού των προσλήψεων στο δημόσιο και τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου Χανίων, οι 16 ΠΕ και 6 ΤΕ πότε πρόκειται να προσληφθούν;»