Είστε πολίτες της Ευρώπης; Πιστεύετε στην δράση της κάτω από μια κοινή ευρωπαϊκή ομπρέλα ή συμμερίζεστε την άποψη ότι ο πλούτος της Ευρώπης είναι η πολυμορφία και οι αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών της;
Αν μάλιστα έχετε πάθος με τις ταινίες ή είστε εκκολαπτόμενοι σκηνοθέτες, πάρτε μια κάμερα και εκφραστείτε!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρουσιάσουν όπως εκείνοι αντιλαμβάνονται την πολυμορφία της με τη δημιουργία ενός βίντεο που θα αποτυπώνει την πολυμορφία από δική τους οπτική γωνία.

Στην ουσία η διαδικτυακή τηλεοπτική υπηρεσία του ΕΚ αναζητεί ένα «σποτάκι», ένα σύντομο (3 λεπτά), πρωτότυπο και διασκεδαστικό βίντεο με τις προσωπικές απόψεις των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά στις παραδόσεις, στις ιδιοτροπίες,  στις γλώσσες, στη μουσική ακόμα στη μόδα και το φαγητό. Οι «σκηνοθέτες» έχουν την πρωτοβουλία!

Οι δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνονται στο σχετικό δελτίο στη σελίδα του EuroparlTV, όπου θα αναρτηθούν και τα βίντεο. Η προθεσμία για τις υποβολές οριοθετείται στις 31 Ιουλίου, ενώ λίγο αργότερα –στις 15 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα- θα διεξαχθεί δημόσια ψηφοφορία.

Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Οκτωβρίου με τον πρώτο να κερδίζει ένα ταξίδι για δύο άτομα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις της επιλογής του, τον δεύτερο ένα iPad και τον τρίτο μια κάμερα Leica.

Τα…γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook