Χωρίς τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία απουσιάζει αφού η κατάσταση της ψυχικής της υγείας – σύμφωνα με το συνήγορο της – δεν της επιτρέπει να καθίσει στο εδώλιο, ξεκίνησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η μεγάλη υπόθεση για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Απούσα και η πρώην σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Γκούντρουν ενώ στο εδώλιο είναι η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία αν και χαμογελαστή είναι φανερά καταβεβλημένη. Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου Ε. Λαμπροπούλου.
Το δικαστήριο, μέλη του οποίου είναι μόνο γυναίκες, διέκοψε για τις 23 Οκτωβρίου. Η δίκη θα συνεχιστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου καθώς ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους καθιστά αδύνατη την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου.
Η πρώτη ημέρα της διαδικασίας αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης. Μάλιστα, μια εκ των συνέδρων αντικαταστάθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.
Την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση από τους κατηγορούμενους προκαλώντας τις αντιρρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook