Κλέβοντας για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις στην δημιουργία θεαματικών ξενοδοχείων, με design που κόβει την ανάσα, η Κίνα μας συστήνει το νέο της απόκτημα, το Sunrise Kempinski στο Πεκίνο.

Το πολυτελές ξενοδοχείο δεσπόζει στις όχθες της λίμνης Yanqi, περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στα μέσα Νοεμβρίου.

\"\"

Το εντυπωσιακό του κτήριο, ύψους 97 μέτρων θα έχει 21 ορόφους, φιλοξενώντας 306 δωμάτια και σουίτες, φιλόξενους κοινόχρηστους χώρους και φυσικά όλες τις πολυτελείς παροχές.

\"\"

Αν και η λέξη παραδοσιακό είναι η τελευταία, που έρχεται στο μυαλό κοιτάζοντας την σφαιρική δομή του, παρόλα αυτά το αρχιτεκτονικό γραφείο Shanghai Huadu Architect Design, που ανέλαβε την κατασκευή του έχει ενσωματώσει μια σειρά από κλασικά κινέζικα στοιχεία.

\"\"

Όλα ξεκινούν από το εξωτερικό του σχέδιο, που μοιάζει με ανατέλλοντα ήλιο, συμβολίζοντας της ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας.

\"\"

Η είσοδος του έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει το στόμα ενός ψαριού, το οποίο συμβολίζει την ευημερία, ενώ από μια οπτική γωνία το ξενοδοχείο μοιάζει με χτένι, που αντιπροσωπεύει την τύχη στην κινεζική κουλτούρα.

\"\"

Με έκταση 18,075 τετραγωνικών μέτρων, η εξωτερική γυάλινη επιφάνεια καλύπτεται από περισσότερους από 10.000 υαλοπίνακες, με το πάνω τμήμα του κτηρίου να αντανακλά το χρώμα του ουρανού, το μεσαίο το βουνό Yanshan και το κάτω τμήμα να αντικατοπτρίζει την λίμνη.

\"\"

Τη νύχτα, το ξενοδοχείο φωτίζεται από εκατοντάδες φώτα LED, που φωτίζουν με υδροηλεκτρική ενέργεια.

\"\"

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 14 εστιατόρια και μπαρ, δύο spa, μια ιδιωτική μαρίνα, εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστήριο και παιδότοπο.

\"\"

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία χρειάστηκαν 24 μήνες για την οικοδόμηση του, με τη βοήθεια περισσότερων από 9.300 εργατών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook