Τελευταία ενημέρωση 14:17

Μετά απο πολυήμερες και εντατικές έρευνες και μετά απο προσαγωγές πολλών ατόμων, κυρίως αλλοδαπών,  οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, κατάφεραν να εξιχνιάνουν την αποτρόπαια δολοφονία του 97χρονου στο Βενεράτο Ηρακλείου. Συνελήφθησαν δύο Ηρακλειώτες και τρείς Σύριοι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και ληστεία σε βάρος του άτυχου ηλικιωμένου, ενώ ένας ακόμη Αλβανός συνελήφθη γιατί πήρε το όπλο του θύματος για να το πουλήσει.

Όπως είπε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κ. Γιώργος Σκανδαλάκης, και οι έξη συλληφθέντες ομολόγησαν και μάλιστα περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πως οργάνωσαν την ληστεία σε βάρος του 97χρονου.

Το κίνητρό τους, είπε ο κ.Σκανδαλάκης, ήταν η ληστεία καθώς ο 49χρονος Ηρακλειώτης είχε την πληροφορία πως ο γέροντας είχε στο σπίτι του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ.

Έτσι σχεδίασε μαζί με 33χρονο Σύριο την ληστεία. Ο 33χρονος βρήκε δύο ακόμη ομοεθνείς του, 19 και 25 ετών και τους έβαλε στο \”κόλπο\” στο οποίο ρόλο \”οδηγού\” είχε ένας ακόμη Ηρακλειώτης 42 ετών.

Μάλιστα όλοι μαζί είχαν επισκεφθεί τουλάχιστον τρείς φορές το Βενεράτο, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο του σπιτιού, αλλά και τις κινήσεις του 97χρονου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 25/5, οι τέσσερεις απο τους πέντε, δηλαδή ο 42χρονος Ηρακλειώτης και οι τρείς Σύριοι , μετέβησαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και ενώ ο Ηρακλειώτης με τον 33χρονο Σύριοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, οι άλλοι δύο μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Εκείνη την στιγμή ο ηλικιωμένος κοιμόταν στο κρεββάτι του και οι συλληφθέντες τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν, ενώ άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι για να βρούν τα κρυμμένα χρήματα.

Τελικά βρήκαν μόνο 500 ευρώ που είχε ο άτυχος γέροντας στην τσέπη του παντελονιού του, τα οποία και πήραν μαζί με ένα πιστόλι που είχε κάτω απο το κρεββάτι του, καθώς ήταν συνταξιούχος αστυνομικός. 

Αμέσως μετά βγήκαν έξω, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο με τους δύο Ηρακλειώτες και εξαφανίστηκαν. Στο μεταξύ βέβαια ο άτυχος 97χρονος ασφυκτικά φιμωμένος καθώς του είχαν βάλει ένα ύφασμα μέσα στο στόμα, έυρισκε τραγικό τέλος απο ασφυξία, όπως προέκυψε και απο την ιατροδικαστική εξέταση.

Ως απλός συνεργός συνελήφθη και ένας 24χρονος Αλβανός, ο οποίος πήρε το πιστόλι που είχαν κλέψει οι άλλοι απο το θύμα τους προκειμένου να το πουλήσει.

Να σημειωθεί πως οι δύο Ηρακλειώτες που συνελήφθησαν έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook