Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 9.30π.μ., είχε συνάντηση στο Δημαρχείο στο Γεράνι , με αντιπροσωπεία των χωρών Σλοβακίας-Τσεχίας-Πολωνίας και Ουγγαρίας αποτελούμενοι από τους: ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κ Peter Michalco, η αναπληρωτής αρχηγός αποστολής και εμπορικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, κ. Miriam Rafajova, η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Eszter Sándorfi, ο εμπορικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, κ Zoltán Szabó, ο αναπληρωτής αρχηγός αποστολής και εμπορικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ Milos Kucera, η ειδικός προώθησης εμπορίου Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ Jitka Gadzuras, ο επικεφαλής του Τμήματος Εμπορίου και προώθησης επενδύσεων της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα, κ Mirosław Gojdź.

Επίσης στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Επίτιμοι Πρόξενοι της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Κρήτη κ.Σταύρος Πατεράκης, της Ουγγαρίας, Κων/νος Κωνσταντινίδης και της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Μαρία Νυσταζάκη.

Στην συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλανδράκης υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών μας και η προώθηση συνεργασίας σε πολιτιστικό -οικονομικό αλλά και τουριστικό επίπεδο.

Η Αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας που παρουσιάζονται μεταξύ των χωρών μας καθώς έγινε ιδιαίτερος λόγος για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής του Δήμου μας, αλλά και για τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες που παρέχονται στην περιοχή μας.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο έκλεισε με ανταλλαγή δώρων, τα οποία από πλευράς Δήμου ήταν τοπικά προϊόντα, ακολούθησε επίσκεψη σε πρότυπες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και κρασιού του Δήμου μας , καθώς και γνωριμία με την τοπική κουζίνα σε γεύμα που τους προσφέρθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook