Λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2014 η προθεσμία συμμετοχής των επιχειρήσεων και άλλων ενδιαφερομένων, στη διαβούλευση που άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΠΑ για σύναψη συμφωνίας, τη λεγόμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με ανακοινωσή της, επισημαίνει πως η συμμετοχή στη διαβούλευση θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ στις συναλλαγές τους με τις ΗΠΑ ώστε οι διαπραγματευτές της TTIP από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πετύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις

Η διαβούλέυση διεξάγεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ μέσω του ιστοτόπου: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=TTIPSME&lang=en).

Σημειώνεται πως με τη συμφωνία επιδιώκεται να δοθεί ώθηση στις οικονομίες τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ, καθώς θα διευκολυνθεί η πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από τη μία πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη, ιδίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με ταυτόχρονη, με διατήρηση,ταυτόχρονα, του υψηλού επιπέδου προστασίας των καταναλωτών, του περιβάλλοντος κ.λπ.

Μια φιλόδοξη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων θα δώσει ώθηση στο σύνολο των εξαγωγών της ΕΕ προς τις ΗΠΑ κατά 28%, ποσοστό που μεταφράζεται σε πρόσθετες εξαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών και υπηρεσιών αξίας 187 δισ. ευρώ. Με τη συμμετοχή σας στην έρευνα βοηθάτε την επιχείρησή σας να επωφεληθεί από αυτή την αύξηση.

Για μια επιχείρηση η συμφωνία θα μπορούσε να σημαίνει την κατάργηση των δασμών που επιβαρύνουν τους πελάτες της -ή τους δυνητικούς πελάτες της στις ΗΠΑ για τα προϊόντα που εξάγει.

Εάν εισάγει προϊόντα από τις ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την κατάργηση των δασμών που πληρώνει γι\’ αυτά.

Θα μπορούσε, επίσης, να διευκολύνει τη συμμόρφωση της εταιρείας προς τις αμερικανικές απαιτήσεις όσον αφορά την υγεία, την ασφάλεια και άλλους τομείς, καθώς και τη συμμόρφωση των προμηθευτών στις ΗΠΑ προς τις απαιτήσεις της Ε.Ε.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook