Δεν έχουν τέλος οι µετασεισµοί στη Γαλλία έπειτα από την πρώτη, ισχυρότατη σεισµική δόνηση που προκάλεσε η «υπόθεση Ντοµινίκ Στρος-Καν». Καλεσµένος σε τηλεοπτικό τοκ σόου, κληθείς να πάρει θέση όσον αφορά τσον βαθµό στον οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιωτική ζωή των πολιτικών, ο φιλόσοφος και πρώην υπουργός Παιδείας – την περίοδο 2002-2004, επί πρωθυπουργίας του δεξιού Ζαν-Πιερ Ραφαρέν – Λικ Φερί  (φωτό) διατύπωσε µια καταγγελία – σοκ: Μίλησε για έναν «πρώην υπουργό» της Γαλλίας που «είχε συλληφθεί στο Μαρακές να συµµετέχει σε όργιο µε ανήλικα αγόρια», αλλά δεν λογοδότησε ποτέ αφού η υπόθεση κουκουλώθηκε…

Ο Φερί διαβεβαίωσε πως είχε πληροφορηθεί την ιστορία «από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιµάκια και δη από τον πρωθυπουργό». Δεν διευκρίνισε για ποιον πρωθυπουργό ούτε για ποια περίοδο µιλούσε, ενώ αρνήθηκε να πει περισσότερα: «Αν πω το όνοµα, θα είµαι εγώ αυτός που θα κατηγορηθεί και σίγουρα θα καταδικαστεί, παρότι ξέρω ότι η ιστορία είναι αληθινή».

Αµέσως ξέσπασε σάλος. Κορυφαία στελέχη όλου του πολιτικού φάσµατος αξίωσαν από τον Φερί να καταθέσει όσα γνωρίζει στον εισαγγελέα, αντί να «παρλάρει» (ήταν η έκφραση που χρησιµοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ) στην τηλεόραση. Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε πως ξεκινάει προκαταρκτική εξέταση και ο Φερί θα κληθεί να καταθέσει. Το περιοδικό «L’ Express» πάντως έσπευσε να επισηµάνει πως ο Φερί ουσιαστικά επα νέφερε στην επιφάνεια «ένα παλιό κουτσοµπολιό», το οποίο διερευνήθηκε από πολλούς δηµοσιογράφους χωρίς να βρεθεί η παραµικρή βάση. «Ο Τζακ Λανγκ σκέφτεται να καταθέσει µήνυση», πρόσθεσε το περιοδικό. Διότι το «παλιό κουτσοµπολιό» αφορά τον Σοσιαλιστή πρώην υπουργό Πολιτισµού της Γαλλίας:

«Υπερασπιζόµενος τα δικαιώµατα των γκέι ήδη από τη δεκαετία του 1970, παίρνοντας µέρος σε παρελάσεις Gay Pride, ο Λανγκ είχε παραβιάσει τους κώδικες της παραδοσιακής πολιτικής τάξης, µε αποτέλεσµα να γίνει στόχος της σιρακικής Δεξιάς», επεσήµανε το «L’ Express». «Η χυδαιότητα είναι σηµείο του κόσµου µας», σχολίασε χθες ο Λανγκ, προειδοποιώντας πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον «όλων όσοι – εφηµερίδες και άτοµα – αµφισβητήσουν την τιµή του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook