Με τον Διασυλλογικό αγώνα \”Όρμος Σούδας 2014\” θα γίνει η αρχή των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Ι.Ο. Χανίων για την Κλάση J24.


Η σχετική ενημέρωση του ΙΟΧ:

Δύο αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Κλάση J24, με την πρώτη να διεξάγεται το προσεχές σαββατοκύριακο στη Σούδα πραγματοποιεί ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει με τον Διασυλλογικό αγώνα \”Όρμος Σούδας 2014\” που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου και ο οποίος θ’ αποτελέσει την προπαρασκευαστική φάση για την β’ και τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, που πάλι με διοργανωτή τον Ι.Ο.Χ., θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι και τις 28 του μήνα στη Σούδα.

Στον αγώνα που θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος θα υποδεχθεί δώδεκα σκάφη, έντεκα από την Κρήτη και ένα από την Αθήνα ενώ στο πανελλήνιο αναμένονται να φτάσουν στα 18 πληρώματα, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για την Κλάση.

Συνολικά θα διεξαχθούν έξι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, με το Σάββατο (11/10) να γίνονται οι πρώτες τρεις και την Κυριακή (12/10) οι υπόλοιπες. Η κάθε ιστιοδρομία, θα είναι απόστασης περίπου 4 ναυτικά μίλια, με τον αγώνα να θεωρείται έγκυρος εφόσον πραγματοποιηθούν οι μισές (τρεις).

Η ΚΛΑΣΗ J24

Η Κλάση J24 θεωρείται η πιο δημοφιλής Κλάση σκαφών στον κόσμο με 150.000  περίπου ιστιοπλόους να ασχολούνται ενεργά. Το πρόγραμμα της Κλάσης είναι αρκετά πλούσιο, με κορυφαίες εκδηλώσεις σε κάθε χώρα να είναι τα εθνικά τους πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα, διεξάγεται σε δύο φάσεις. Επίσης, στο πρόγραμμα της Κλάσης παγκοσμίως, αποκορύφωση αποτελούν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στην Γαλλία και το παγκόσμιο το οποίο έγινε στο Νιούπορτ στις Η.Π.Α.

Η Β\’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

Για την Ελλάδα, η κορύφωση των εκδηλώσεων της Κλάσης J24 είναι η δεύτερη και τελευταία φάση του πρωταθλήματος, που θα γίνει στη Σούδα, 25-28 Οκτωβρίου. Η πρώτη φάση είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο στο Παλαιό Φάληρο. Ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος μεταξύ των τριών πρώτων σκαφών, με τη βαθμολογική τους διαφορά να είναι πολύ μικρή. Αναμένεται να πάρουν μέρος παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και πρωταθλητές Ευρώπης όπως ο Άνθιμος Νικολαΐδης, αλλά και ιστιοπλόοι πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Παχούμας και ο Σωτηρίου οι οποίοι και θα δώσουν μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Κλάση J24, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων. Χορηγοί είναι η ΑΝΕΚ LINES και τα Super Markets ΙΝ.ΚΑ., τους οποίους ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ευχαριστεί. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Ναύσταθμο Κρήτης και το Λιμεναρχείο Χανίων για τις αδειοδοτήσεις και τις διευκολύνσεις που παρείχαν, αλλά και τον Γιώργο Μακρυγιαννάκη για τη δωρεάν παραχώρηση του σκάφους του, για να δημιουργηθεί η Επιτροπή.

Σημειώνεται ενόψει των αγώνων που ακολουθούν πως οι Χανιώτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις ιστιοδρομίες να εξελίσσονται μπροστά τους από την προβλήτα \”Αδρίας\”, ο δε στίβος της Σούδας είναι εξαιρετικός και θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Στον ίδιο άλλωστε στίβο είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κλάσης J24, το 2009. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook