Οι αρχές του Πακιστάν αποφάσισαν να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν μετά το φόνο ενός πακιστανού δημοσιογράφου, που ήταν ανταποκριτής ενός ιταλικού μέσου ενημέρωσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρέχμαν Μάλικ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι εγκρίθηκε σχετική εντολή για να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να φέρουν μικρά όπλα μαζί τους για λόγους αυτοάμυνας.

Εκπρόσωπος του υπουργού συμπλήρωσε παράλληλα σήμερα ότι θα δοθούν άδειες οπλοφορίας στους δημοσιογράφους.

Αντιδρώντας στην ενέργεια αυτή ο Άφζαλ Μπατ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Δημοσιογράφων του Πακιστάν, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευθύνη για την προστασία μας» και σημείωσε ότι «είμαστε δημοσιογράφοι, όχι στρατιώτες».

Η πακιστανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν έπειτα από μια αύξηση στις επιθέσεις εναντίον τους. Η άδεια ωστόσο δόθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο ο φόνος του Σάγεντ Σαλίμ Σαχζάντ, η σορός του οποίου, η οποία βρέθηκε χθες στην όχθη καναλιού στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ, έφερε τραύμα από σφαίρα και σημάδια βασανιστηρίων.

Η τύχη του Σεχζάντ, ο οποίος εργαζόταν για το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos International, αγνοείτο από την Κυριακή από την ώρα που πήγαινε σε τηλεοπτικό σταθμό του Ισλαμαμπάντ για να πάρει μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook