Δεν πρέπει να υπάρξουν ανατροπές και πολιτική αστάθεια για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τονισε στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο Mανούσος Bολουδάκης.

Ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να παραμένουν δύσκολες, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση.

Τόνισε την ανάγκη φοροελαφρύνσεων, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, καθώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται όλο σε μια ευχή: στο ότι θα δεχθούν οι εταίροι να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους (αφού πλέον δε μιλάνε για μονομερή διαγραφή).

Τέλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές του ιδέες, οι οποίες είναι της μαρξιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς, με σκοπό να παραπλανήσει κεντρογενείς ψηφόρους. Τόνισε ακόμη ότι έστω κι αν κάποιοι πολίτες πράγματι παραπλανήθηκαν λόγω των συνθηκών, η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να ευοδωθεί, καθώς οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι αντίθετες στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην ελεύθερη οικονομία και στην τοποθέτηση της χώρας στους ευρωπαικούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς. Συμπλήρωσε δε ότι από τα χρόνια ακόμη του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο σκληρότερος πολέμιος των ιδεών αυτών, ήταν ο φιλελεύθερος χώρος.

Ακολουθεί βίντεο από την ομιλία του κ. Βολουδάκη στη Βουλή καθώς και τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του, κατά τη συζήτηση της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης

“Η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού. Ανέλαβε δυο χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, με την οικονομία ήδη σε βαθιά ύφεση, και με πολλούς περιορισμούς στην άσκηση πολιτικής, που προέκυπταν από αποφάσεις και δεσμεύσεις ήδη ειλημμένες από το 2010.

Μέσα από σκληρή προσπάθεια και θυσίες των Ελλήνων πολιτών, σήμερα βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Δύσκολη ακόμη για τους πολλούς, αλλά ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση: Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, το 2014 θα είναι το πρώτο με μια έστω μικρή ανάπτυξη (+0,6% του ΑΕΠ).

Το 2015 η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη, + 2,9% του ΑΕΠ, το οποίο είναι πλέον υπολογίσιμο μέγεθος. Για πρώτη φορά φέτος από όταν μπήκαμε στην κρίση, μειώνεται η ανεργία : παραμένει πολύ υψηλή, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, θα είναι όμως φέτος 1,3% μικρότερη από πέρυσι. Και αυτοί είναι όλοι αριθμοί που επιβεβαιώνει η EUROSTAT.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, για πρώτη επίσης φορά από την έναρξη της κρίσης, προβλέπει κάποιες πρώτες μικρές φοροελαφρύνσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επαρκούν αυτά ; Όχι βέβαια. Απαιτούνται πρόσθετες φοροελαφρύνσεις για να μπορέσει να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία. Για να μπορέσει να παράγει πλούτο ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, η βιομηχανία και ο τουρισμός. Ιδιαίτερα φοροελαφρύνσεις για τη μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η κατεξοχήν δημιουργός θέσεων εργασίας, αλλά και για τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας που έχουν θιγεί από τα τεκμήρια, χάνοντας προνοιακά επιδόματα επειδή ενδεχομένως έχουν κληρονομηθείσα πρώτη και μοναδική κατοικία. Για να μπορέσουν να αντέξουν οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά.

Φοροελαφρύνσεις που είναι μέσα στο δικό μας πρόγραμμα αλλά και στην πολιτική μας ιδεολογία και με αυτή την έννοια τις οφείλουμε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.

Φοροελαφρύνσεις αντίθετες με την ιδεολογία της αριστεράς, που επικεντρώνεται στο μεγάλο κράτος, άρα και στη βαριά φορολογία. Θα έχουμε πολύ συζήτηση να κάνουμε για το θέμα αυτό μέχρι να έρθει η τελική μορφή του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Είναι όμως όλα αυτά μια αρχή. Και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δίνω ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος. Κι αυτός είναι το ποια είναι η υποτιθέμενη εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανάγεται ουσιαστικά σε μια ευχή: Στην ευχή ότι οι εταίροι μας θα δεχθούν να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Μόνο μια ευχή είναι η καρδιά της πολιτικής τους, αφού δε μιλάνε πια για μονομερή διαγραφή.

Και μετά τί ; Αν ερχόταν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μετά τη διάψευση της ευχής, θα έμεναν μόνο οι υπόλοιπες ιδέες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έρχονται κατευθείαν από το βαθύ αριστερό παρελθόν του. Μόνο με αυτές θα μέναμε : Την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την Ευρώπη χωρίς σύνορα (Ευρώπη δηλαδή ανοιχτή στη λαθρομετανάστευση), την διάλυση του ΝΑΤΟ. Ένα όραμα Λατινικής Αμερικής!

Εδώ είναι και η ρίζα των αντιφάσεων στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε στέλεχος να λέει άλλα, πολλές φορές με το ίδιο στέλεχος να λέει άλλα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Δεν είναι ούτε απλή ανευθυνότητα αυτό, ούτε πολιτική απειρία. Είναι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα του γεγονότος ότι άλλα πιστεύετε και άλλα λέτε.

Οι ιδέες σας, όπως και η προσωπική ιστορία των περισσοτέρων σας είναι βαθιά ριζωμένες στη μαρξιστική, ριζοσπαστική αριστερά. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, έστω κι αν διαφωνώ. Το πρόβλημα είναι η υποκρισία σας.
Δεν τα πιστεύετε αυτά που λέτε όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε κεντρογενείς ψηφοφόρους, είτε κεντροαριστερούς, είτε κεντροδεξιούς, για αυτό αποκαλύπτονται τόσο συχνά οι αντιφάσεις σας.

Δε νιώθετε άνετα ούτε με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ούτε με την ελεύθερη οικονομία, ούτε με την τοποθέτηση της χώρας στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς. Δε νιώθετε άνετα με την ιδέα του έθνους ακόμα, που τη θεωρείτε παρωχημένη (παρά το γεγονός ότι οι δικές σας ιδέες έρχονται από το 19ου αιώνα !).

Ας συμπληρώσω εδώ ότι η πατρίδα μας, είναι σήμερα νησίδα σταθερότητας στην περιοχή επειδή μεταξύ των άλλων είναι το ομοιογενέστερο εθνικά κράτος της περιοχής, κι αυτό μας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διεθνή μας θέση, ειδικά απέναντι στην εσωτερικά σπαρασσόμενη Τουρκία. Αλλά για αυτά εσείς δεν μπορείτε να μιλήσετε γιατί θα θιγούν οι διεθνιστικές συνιστώσες σας.

Αυτός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φιλελεύθερος αντίλογος στις ακραίες θέσεις σας.

Όπως και οι περισσότεροι συντοπίτες μου μεγάλωσα σε ένα σπίτι στο οποίο όπου και να στεκόμουν έβλεπα κάποια φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Και ξέρω και εγώ όπως ξέρετε και εσείς, ότι στην πατρίδα μας ο σκληρότερος πολέμιος των ιδεών σας, των ιδεών της ριζοσπαστικής αριστεράς, ήταν ο φιλελεύθερος χώρος, από τα χρόνια του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Σοφοκλή Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου στη συνέχεια.

Για αυτό δεν έχει καμιά δουλειά μαζί σας ένα πολίτης που προέρχεται από τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο, έστω κι αν προσωρινά λόγω των συνθηκών κάποιους τους παραπλανήσατε.
Δεν είναι ο φιλελευθερισμός μια φιλοσοφία που μας τοποθετεί στη μέση για να τα έχουμε καλά με όλους, όπως τον βλέπουν ίσως σήμερα ορισμένοι που μιλάνε για οικουμενικές κυβερνήσεις, κι άλλα τέτοια ύποπτης προέλευσης σενάρια πολιτικής φαντασίας.

Είναι ένα σύνολο καθαρών ιδεών, που έχουν δοκιμασθεί στην πράξη στις περισσότερες ευημερούσες δημοκρατίες του πλανήτη, αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματός μας και τη μοναδική εγγύηση ότι θα καταφέρουμε να σηκώσουμε και πάλι όρθια την πατρίδα μας, με σταθερότητα, αξιοπρέπεια και ασφάλεια”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook