Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια παρέμβασης που ζήτησε να κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος απεύθυνε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι βλάπτει συνειδητά το εθνικό συμφέρον.

Από την πλευρά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαμαρτυρύθηκε έντονα με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι ακόμη και αν… χτυπιέται σαν χταπόδι θα πει αυτά που έχει να πει!

Βενιζέλος: «Εχουν τεθεί μείζονα θέματα εθνικής και δημοκρατικής υφής, θέλω μια παρέμβαση τριών λεπτών»

Μεϊμαράκης: «Κύριε Βενιζέλε, είναι μείζονα και αφορούν και τη Βουλή, αλλά αν πάρετε το λόγο, έχει το δικαίωμα να απαντήσει και ο κ. Τσίπρας. Όλες αυτές τις ημέρες κύλησε ήρεμα η διαδικασία»

Βενιζέλος: «Χάλασε το κλίμα!»

Λαφαζάνης: «Καθίστε κάτω»

Βενιζέλος: «Κύριε πρόεδρε, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Κύριε Λαφαζάνη, μην φοβάστε το λόγο μου τόσο πολύ. Δεν σας αξίζει ο ρόλος αυτός προσωπικά. Ακούστε την αλήθεια.

Λαφαζάνης: «Καθίστε κάτω»

Βενιζέλος: «Κυριε Λαφαζάνη να χτυπιέστε ως χταπόδι θα πω αυτά που έχω να πω»

Όταν επήλθε η ηρεμία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία δεσμευτική συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του, ειδάλλως δεν θα ληφθεί υπόψιν σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

«Δεν περίμενα ποτέ η πρόωρη κομματική αλαζονεία να οδηγήσει σε τέτοιου βαθμού ατοπήματα» είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Ο κ. Τσιπρας ούτε λίγο-ούτε πολύ, με τρόπο θεσμικά απαράδεκτο και προκλητικό, υπονόμευσε ανοικτα και απροκάλυπτα το εθνικό συμφέρον, την θέση της χώρας και την έξοδο από την τρόικα και την κρίση».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλησε να εμποδίσει την κυβέρνηση να συνάψει οριστική συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους» επειδή «ενοχλείται αν χαθεί το μνημόνιο» και πως «έβλαψε συνειδητά το εθνικό συμφέρον, ενώπιον θεσμικών πιστωτών και αγορών». Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «εκβίασε ανοικτά την Βουλή και τους θεσμούς» και ότι «προσέβαλε, ταπείνωσε και ευτέλισε» τον εν ενεργεία πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τέλος τον κατηγόρησε ότι έκανε το ατόπημα «να στηρίξει όλους εκβιαστικούς υπολοσιμούς του στις ψήφους της Χ.Α. γιατί οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου είναι πολύ λιγότερες από τους 121 που απαιτούνται.

«Αυτό που έκανε σήμερα ο κ. Τσίπρας γράψτε το θα το θυμηθείτε, είναι καμπή για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να συνειδητοποιήσει ποιό είναι το εθνικό δίλημμα και η εθνική επιλογή» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook