Την ίδια περίοδο που στο Πρωθυπουργικό, στα Υπουργικά και στα Βουλευτικά γραφεία, αποστέλλονται ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίθεσης στην παραχώρηση – εκποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προχωρά ακάθεκτο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Μάλιστα στην ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως η διαδικασία κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.
Χθες το βράδυ κατατέθηκαν τρείς \”δεσμευτικές\” προσφορές απο επενδυτικά σχηματα που δημιουργήθηκαν με την σύμπραξη ξένων με ελληνικές εταιρείες.
Πρόκειται για μια εταιρεία απο την Αργεντινή, μια απο την Γαλλία και μια απο την Γερμανία, οι οποίες συμπράττουν με εταιρείες συμφερόντων Ευ. Μυτιληναίου – Δημ.Κοπελούζου – Γ.Μπόμπολα, αντίστοιχα.
Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ και οι τρείς προσφορές αφορούν στο σύνολο των περιφερειακών αεροδρομίων που \”προσφέρονται\” προς πώληση.
Να σημειωθεί πως απο την διαδικασία έχει εξαιρεθεί το αεροδρόμιο Ηρακλείου \”Ν.Καζαντζάκης\”, όχι γιατί πρόκειται να μείνει ως Κρατικό, αλλά γιατί με την προοπτική να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αυτό θα γίνει με την μέθοδο που έγινε και το αεροδρόμιο στην Αθήνα, οπότε το νέο θα το διαχειρίζεται κάποιος \”ιδιώτης\”.
Δείτε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ 

\”Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι τρία (3) επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν σήμερα δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας, που χωρίζονται σε 2 ομάδες:
 Την Ομάδα Α που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και 
 Την Ομάδα Β που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου. 
Συγκεκριμένα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές και για τις δυο ομάδες οι εξής κοινοπραξίες:
 CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε.
 FRAPORT AG- SLENTEL Ltd
 VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών θα ακολουθήσει το στάδιο του ελέγχου εγκυρότητας των τεχνικών προσφορών και της 
πληρότητας των δικαιολογητικών. Μετά από τη σχετική εισήγηση των συμβούλων του έργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίασή του θα εγκρίνει τα 
επενδυτικά σχήματα που προκρίνονται στο επόμενο στάδιο ήτοι την αποσφράγιση οικονομικών προσφορών. 
Η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.\”

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook