Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις επιχειρηματιών Ηρακλείου με τους Οικονομικούς & Εμπορικούς Ακολούθους Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας, Σλοβακίας (Ομάδα Βίσεγκραντ), στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι εταιρειών από τους κλάδους τροφίμων, ποτών, παραδοσιακών προϊόντων, τουρισμού, ιματισμού και αλουμινίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απ’ ευθείας με τους διπλωμάτες των τεσσάρων χωρών, αντλώντας πληροφορίες για τις συγκεκριμένες αγορές στον τομέα ενδιαφέροντός τους και αναπτύσσοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους σε μια προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασίας με επιχειρήσεις των χωρών αυτών.
Είχε προηγηθεί εκδήλωση στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Οικονομικοί & Εμπορικοί Ακόλουθοι των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ παρουσίασαν στους παρευρισκομένους στοιχεία για την οικονομία των τεσσάρων χωρών και το ενδιαφέρον τους για συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης ανέφερε χαρακτηριστικά «Η προτεραιότητά όλων μας, η οποία σαφώς καταγράφεται, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν κίνητρα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα να βρουν το δρόμο τους στις ξένες αγορές. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από ένα δίκτυο ενημέρωσης για εξωστρεφή ανάπτυξη, με τη συνέργεια των επιχειρήσεων και των φορέων τους, των Συνδέσμων Εξαγωγέων και των Επιμελητηρίων.»
Οι τέσσερις αυτές χώρες αποτελούν μία αγορά 60 εκατ. κατοίκων και το ενδιαφέρον για επιχειρηματική συνεργασία με την Κρήτη είναι ιδιαίτερα έντονο. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν εκτός των άλλων, οι Πρόξενοι των τεσσάρων χωρών στην Κρήτη καθώς και οι ίδιοι οι Πρέσβεις δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια περαιτέρω επιχειρηματικής συνεργασίας.
Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση και να συμμετάσχουν στις συναντήσεις μπορούν ν’ απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για να λάβουν ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τις χώρες αυτές (υπεύθυνη κ. Αφροδίτη Γοραντωνάκη τηλ: 2810 247 020 [email protected])

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook